Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2013

Δεκτή η τροπολογία για το επίδομα ανεργίας - Θα πληρωθούν οι εποχιακά εργαζόμενοι

Δεκτή έγινε πριν από λίγο η τροπολογία για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου Περιβάλλοντος: «Ρυθμίσεις θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλες ρυθμίσεις»,ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε την υπερψήφιση της τροπολογίας για το εποχικό επίδομα.
Μια τροπολογία, η οποία τελικά εγκρίθηκε από τον.....
αρμόδιο Υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη
Σχετικά με την Τροπολογία για το τακτικό επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπε χαρακτηριστικά:
Γνωρίζουμε όλοι ότι με βάση το Νόμο 3986/11 υπήρξε περιορισμός στα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που λαμβάνουν όσοι μπαίνουν στο ταμείο Ανεργίας. 450 ευρώ είναι μέχρι το 2013 και από το 2014 και μετά είναι 400. Αυτές οι διατάξεις και οι περιορισμοί είχαν άμεση αρνητική συνέπεια για τους εποχιακά εργαζόμενους, να μη δικαιούνται φέτος επίδομα ανεργίας. Του χρόνου να μη δικαιούνται επίδομα παρά μόνο το 25% και από την τρίτη χρονιά να το δικαιούνται ξανά.
Εμείς με βάση τα ερεθίσματα από τις παρεμβάσεις των Βουλευτών όλων των κομμάτων, τη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, επεξεργαστήκαμε μια λύση για το θέμα, η οποία συνδυάζει την οικονομική εφικτότητα, αφού είναι μέσα στο πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει αυτή η νομοθετική ρύθμιση και ταυτόχρονα δεν αφήνει χωρίς επίδομα ανεργίας 80.000 – 90.000 εργαζόμενους.
Το επίδομα αυτό αφορά το σύνολο των εποχιακά εργαζόμενων, οι οποίοι εφόσον έχουν από 100- 149 ένσημα την ίδια χρονιά, θα δικαιούνται το επίδομα ανεργίας τρεισήμισι μηνών, μαζί με το δώρο. Ενώ για τους εργαζόμενους με 150 – 179 ένσημα το χρόνο θα είναι προαιρετικό. Ο εργαζόμενος δηλαδή εφόσον το επιθυμεί θα εντάσσεται σε αυτή τη ρύθμιση, αλλιώς θα παραμένει στη γενική ρύθμιση.
Θεωρώ ότι πρέπει να υπερψηφίσουμε αυτή τη διάταξη, να δοθεί λύση και μακάρι τα επόμενα χρόνια να είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε αυτή τη ρύθμιση περαιτέρω προς όφελος των εργαζομένων..
Ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μανιάτη να κάνει δεκτή τη τροπολογία με γενικό αριθμό 877 και ειδικό 130»,είπε στην τοποθέτηση του ο κ. Κεγκέρογλου.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :