Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2013

Αναμνηστικός τόμος του Νικηφόρου Μανδηλαρά

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι εκδόθηκε τιμητικός τόμος αφιερωμένος στη μνήμη του Νικηφόρου Μανδηλαρά. Ο λαμπρός, μνημειώδης αυτός τόμος, καρπός πολύχρονης προσπάθειας, κυκλοφορήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον επιμελήθηκε ο κ. Βασίλης Φραγκουλόπουλος.
Περιέχει άγνωστα στοιχεία από τη ζωή, τη δημόσια, πολιτική, δημοσιογραφική και κοινωνική δραστηριότητα του Νικηφόρου Μανδηλαρά και επιστημονικές εργασίες που προσεγγίζουν πολυπρισματικά την πολυσχιδή αυτή προσωπικότητα. Περιέχει επίσης μελέτες που............
αφορούν γενικότερα τη Νάξο και γενικότερες συμβολές-πνευματικές σπονδές ανθρώπων της επιστήμης, της διανόησης και της πολιτικής.
Το βιβλίο, με την άρτια δομή, επιστημονική και αισθητική του παρουσία, αποτελεί εν δυνάμει σημείο προσφυγής και αναφοράς της σχετικής βιβλιογραφίας. Αποτελεί έναυσμα και ώθηση για περαιτέρω έρευνα και εμβάθυνση, με κριτική ματιά, στα ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα που θίγει και αναδεικνύει, με άξονα τη ζωή και δράση μιας χαρισματικής, επιβλητικής, δυναμικής, πολυσύνθετης, αναγεννησιακής φυσιογνωμίας. Μιας φυσιογνωμίας που το νήμα της ζωής της κόπηκε βίαια και πρόωρα τον Μάιο του 1967.

Για το Δ. Σ. του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου
                                 
    Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γεν Γραμματέας
                                                                                                      


Εμ. Μουτσόπουλος                                                                         Μαρ. Μουτσοπούλου


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

αληθεύει ότι ανάμεσα στους αρθρογράφους του τόμου είναι και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και πολλοί άλλοι εν ενεργεία πολιτικοί του μνημονιακού τόξου; Κι αν αληθεύει τι σχέση μπορεί αν έχουν αυτοί με τον δολοφονημένο αγωνιστή;
Ο Σύλλογος Κορωνιδιατών τι απαντά;