Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2013

Ο φασισμός είναι μέσα μας

“Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας" (Μάνος Χατζιδάκης)

Η αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά έγινε δυστυχώς τις τελευταίες μέρες αντικείμενο εκμετάλλευσης από κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και όλους όσους υπηρετούν το σύστημα και ψάχνουν τέτοια ευκαιριακά γεγονότα για να τα χρησιμοποιήσουν ως αποδιοπομπαίους τράγους πάνω στους οποίους θα φορτώσουν όλες τις αμαρτίες τους και θα εξαγνιστούν από ότι κακό έχουν κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή στην κοινωνία. Ο θάνατος του άτυχου τραγουδιστή μετατρέπεται σε ένα πεδίο μικροπολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης με.....
ψευτοϊδεολογικά διλλήματα αποπροσανατολισμού των μαζών και προσπάθειες ανάληψης της προστασίας και πατρότητας της σύγχρονης δημοκρατίας από επιδόξους ταγούς.
Τα κανάλια αφιερώνουν ατελείωτες ώρες δείχνοντας επιλεγμένα αποσπάσματα από τις δράσεις της Χρυσής Αυγής σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και των πραγματικών αιτιών που δημιούργησαν αυτό το πολιτικό μόρφωμα, επιχειρώντας να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει τα καθημερινά προβλήματα που τον απασχολούν, να ξεχάσει την κόλαση που του έχουν επιβάλει οι κυβέρνησης των μνημονίων, τα χαράτσια, το πραγματικό έλλειμμα της δημοκρατίας, την ανεργία κ.τ.λ.  Να μας πείσουν με λίγα λόγια πως για όλα φταίει το αιτιατό και όχι η αίτια.
         Κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο Θέατρο Βράχων ο Γιάννης Αγγελάκας έστειλε ένα… μήνυμα ψυχραιμίας, σύνεσης και πραγματικής αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Όταν ακούστηκε από το κοινό το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» ο Αγγελάκας σταμάτησε τη συναυλία και είπε μια μεγάλη αλήθεια «Ξέρετε ότι διαφωνώ με αυτό το σύνθημα. Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι αυτή. Η απάντηση είναι η ψύχραιμη σκέψη. Να προσέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας» 
Έτσι είναι τα πράγματα,  είτε μας αρέσει είτε όχι  ο φασισμός είναι μέσα μας, υποβόσκει μέσα σε κάθε ξενοφοβική μας αντίδραση, σε κάθε αντιδημοκρατική μας ενέργεια, σε κάθε πράξη αναξιοκρατίας, πάθους, ματαιοδοξίας, ρουσφετιού, αδικίας κατά των συνανθρώπων μας, σε κάθε εθνικιστική μας έπαρση, σε κάθε σοβινιστικό μας κομπασμό.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :