Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013

Επίσκεψη του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη στο ΤΑΙΠΕΔ

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, επισκέφθηκε σήμερα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση και τη διαμαρτυρία του ναξιακού λαού για τη σχεδιαζόμενη εκποίηση τεσσάρων περιοχών στα όρια του Δήμου, οι οποίες έχουν περιέλθει στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από το γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Βασαλάκη, συναντήθηκε με 4μελή αντιπροσωπεία του.......
Ταμείου, με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέα Ταπραντζή, στον οποίο κατέθεσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος αιτείται να εξαιρεθούν από την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων και οι τέσσερις εκτάσεις (Αλυκή Αγίου Προκοπίου, Αγίου Αρσενίου, Καλαντού, Ηρακλειάς) και να περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους για την προωθούμενη εκποίηση των ακινήτων, οι εκπρόσωποι του Δήμου κατέστησαν σαφές ότι οι περιοχές αυτές, οι οποίες εντάσσονται στο Δίκτυο NATURA, προστατεύονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν επενδυτικά. Κατόπιν των έντονων πιέσεων και βάσει της αυστηρής κείμενης νομοθεσίας που διέπει το περιβάλλον, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ συνηγόρησαν στο γεγονός ότι οι περιοχές αυτές δεν μπορούν να εκποιηθούν και διαβεβαίωσαν ότι:
    1. Οποιαδήποτε ενέργεια του ΤΑΙΠΕΔ θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδωνπάντα στο πλαίσιο του νόμουπερί προστασίας του περιβάλλοντος.
    2. Οποιαδήποτε ανάρτηση για εκποίηση των ακινήτων έγινε από τρίτουςγεγονός για το οποίο εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια από τουςεκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ- καθώς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου διαθέτει επίσημη δική του ιστοσελίδα και
    3. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ακινήτων, θα εξεταστεί ο τρόπος συνεργασίας του ΤΑΙΠΕΔ με το Δήμο Νάξου και ΜικρώνΚυκλάδων, προκειμένου να καταστούν αξιοποιήσιμεςσύμφωνα με το νόμο, τη φύση, το σκοπό και τον προορισμό τους, προς όφελος τουνησιού.

Μετά  το πέρας της συνάντησης, ο Μανόλης  Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή  του για το τελικό αποτέλεσμα και  για τις δεσμεύσεις των εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς αποτρέπεται η επιχειρούμενη εκποίηση των λιμνών του Αγίου Προκοπίου και των άλλων περιοχών του Δήμου μας για δημιουργία ιδιωτικών επενδύσεων.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

σιγα μανωλακη μη σκισεις κανενα καλσον....

Ανώνυμος είπε...

ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΣΩΒΡΑΚΟ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ!