Τρίτη, Αυγούστου 06, 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” για το έτος Καβάφη

Με πλήρη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες λογοτεχνικές εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Σ.Φ.Ν. στο Φιλώτι της Νάξου, οι οποίες φέτος ήταν αφιερωμένες στον Κωνσταντίνο Καβάφη.
Με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή ο οποίος προλόγισε την ταινία “Καβάφης” (1996), του ποιητή και ......
συγγραφέα Δημήτρη Δασκαλόπουλου, του ποιητή Αντώνη Φωστιέρη, της φιλολόγου και ιστορικού Μαρίας Στασινοπούλου, του Γιώργου Ανωμερίτη και του φιλολόγου Αντώνη Τζιώτη παρουσία του Ακαδημαϊκού και συγγραφέα Θανάση Βαλτινού, του Δημάρχου Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη, του Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Γιώργου Γκούφα και προσωπικοτήτων της πνευματικής Νάξου, προβλήθηκε το μοναδικό έργο του Αλεξανδρινού ποιητή με καίριες επισημάνσεις της οικουμενικής του διάστασης.
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σ.Φ.Ν. με την ευθύνη της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της  “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” λειτουργεί και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 20 Αυγούστου η έκθεση των σχεδίων του Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα για ποιήματα του Καβάφη.
Στην “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” και στον Πρόεδρο του Σ.Φ.Ν. ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δώρισε ένα συλλεκτικό DVD, ενυπόγραφο, της ταινίας του “Καβάφης” και ο Γιώργος Ανωμερίτης τα ποιήματα του Καβάφη καλλιτεχνικά δεμένα από φυλακισμένους της δικτατορίας με σφραγίδα έγκρισης της λογοκρισίας της φυλακής της Χούντας.
Οι πολιτιστικές λογοτεχνικές εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη”, οι οποίες γίνονται για έκτη συνεχή χρονιά απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι αποτελούν κορυφαίο γεγονός της Πολιτιστικής ζωής της Νάξου και των Κυκλάδων.





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :