Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2013

Οι σμυριδορύκτες Νάξου "υπ' ατμόν" και η Δημοτική Επιτροπή σε αδράνεια!

Τη στιγμή που τίποτα δεν έχει επιλυθεί οριστικά όσον αφορά το σμυριδικό και ιδιαίτερα το γεγονός, ότι καμία ενέργεια έχει δρομολογηθεί ώστε να αναζητηθούν λύσεις για την αξιοποίηση της σμύριδας Νάξου, ενώ οι σμυριδορύκτες του νησιού βλέπουν να πωλούνται τα αποθέματα που υπάρχουν σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή, η Δημοτική Επιτροπή για το Σμυριδικό, από την ημέρα που συστάθηκε, παραμένει αδρανής!
Επιπλέον, οι σμυριδορύκτες πληροφορήθηκαν, ότι ενώ είχε εγκριθεί για το 2013 από το.....
υπουργείο Οικονομικών 415.000 ευρώ για την αγορά της σμύριδας Νάξου από το ελληνικό Δημόσιο, στη συ
νέχεια από το αρμόδιο για το θέμα της σμύριδας Νάξου υπουργείο, το ΥΠΕΚΑ, τα ποσόν μειώθηκε κατά 130.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει, ότι μετά βίας θα καλυφθούν οι ανάγκες για την ασφάλιση των σμυριδορυκτών, ενώ "παγώνει" το αίτημα των σωματείων για εγγραφές νέων, ώστε να παραμείνουν στα χωριά της ορεινής Νάξου, που συνεχώς ερημώνουν, λόγω μη δυνατότητας να εργαστούν σε αυτά.

Οι σμυριδορύκτες, ήδη είναι υπ’ ατμόν, αφού με αυτές τις πρακτικές που ακολουθούνται διαβλέπουν τον κίνδυνο να κλείσουν τα ορυχεία, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν να αναζητηθούν λύσεις για την αξιοποίηση του μοναδικού πλεονεκτήματος που διαθέτει η Νάξος και που δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε ποτέ μέχρι σήμερα.

"Αδειάζουν οι αποθήκες, μεταφέροντας τη σμύριδα, που την πωλούν σε εξευτελιστική τιμή. Πιστεύουμε ότι δρομολογείται η διάθεση όλων των αποθεμάτων, ώστε στη συνέχεια να μεθοδευτεί το οριστικό κλείσιμο των ορυχείων, που έτσι κι αλλιώς είχαν μεθοδεύσει και μετά από τις έντονες αντιδράσεις, το απέσυραν. Αν όμως, δεν κινηθούμε έγκαιρα, ώστε να γίνουν προτάσεις για βιώσιμη λύση του θέματος, είναι βέβαιο ότι θα τα κλείσουν οριστικά. Τι κάνει η Δημοτική Επιτροπή που έγινε γι αυτό το λόγο; Τι κάνει ο δήμαρχος;", λέει στο Naxos News σμυριδορύκτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η σύγκληση γενικής συνέλευσης των σμυριδορυκτών ώστε να εξετάσουν τα δεδομένα και να προγραμματίσουν σχετικές ενέργειες, ενώ δεν αποκλείονται και οι κινητοποιήσεις.

Αναρτήθηκε από Kίνηση Ενεργοί Πολίτες στις Τρίτη, Ιουλίου 23, 2013
http://kinisienergoipolites.blogspot.gr
(πηγή φωτό:smyridanaxos)
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :