Σάββατο, Ιουλίου 20, 2013

Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που έγινε στην Πάτμο στις 18-07-2013.

 Κατά τη συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου  που πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο,  ο Δήμαρχος, όπως και οι τοπικοί σύμβουλοι περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί όπως π.χ. η αποπεράτωση του ΧΥΤΑ, η κατασκευή του βιολογικού, η λειτουργία Μονάδων Αφαλάτωσης, η βελτίωση των Λιμενικών εγκαταστάσεων.
Σύσσωμη η Τοπική Διοίκηση, Δημοτική και Περιφερειακή αρχή αντιμετώπισαν τα προβλήματα ως ξεκομμένα απ τις πολιτικές που εφαρμόζουν και στηρίζουν όλα αυτά τα.....
χρόνια. Κραυγαλέο παράδειγμα το κορυφαίο θέμα που συζητήθηκε στο συγκεκριμένο Περιφερειακό Συμβούλιο για το «Σχέδιο της αναθεώρησης του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό».

Σε ένα Χωροταξικό Σχεδιασμό για τον Τουρισμό που  είναι απολύτως πιστός στο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή και διώχνει κάθε περιορισμό – εμπόδιο που υπήρχε για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να επενδύσουν σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά του Ν. Αιγαίου, παραδίδουν στην κυριολεξία άνευ όρων τα πάντα. Παραλίες, περιοχές Νατούρα, αρχαιολογικούς χώρους, επιτρέπουν ιδιωτική πολεοδόμηση, εισάγουν «σύνθετα καταλύματα»,  έχοντας ήδη εξασφαλίσει τσάμπα ανασφάλιστη εργασία, πώληση λιμανιών και αεροδρομίων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νόμους για τα αυθαίρετα, και μια σειρά νόμων που διασφαλίζουν σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω την συγκέντρωση σε λίγους ομίλους  τη γη, τον ορυκτό πλούτο, το νερό, τα απορρίμματα, ακόμα και τον αέρα (ανεμογεννήτριες), με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους νησιώτες. Μπροστά σε αυτήν την λαίλαπα ο περιφερειάρχης ενώ αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε σημεία… ότι όντως «υπάρχει πρόβλημα» είπε ότι θα φέρει προτάσεις όπως π.χ… θα προτείνει στους μεγαλοξενοδόχους να βάλουν στα ξενοδοχεία τους τοπικά προϊόντα για να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα. Δηλαδή ακριβώς την περίοδο που εφαρμόζεται η απόλυτη ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων και την οποία στηρίζει με κάθε τρόπο η πλειοψηφία του Π.Σ. ώστε οι όμιλοι να είναι ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια καπιταλιστική αρένα, η Περιφερειακή Αρχή θα τους βάλει κανόνες. Αποφάσισαν λοιπόν με την παράταξη του κ. Κόκκινου να παρουσιάσουν πρόταση με τέτοιους… κανόνες ώστε να ψηφιστεί. Καθόλου δεν απείχαν οι προτάσεις των άλλων παρατάξεων αν αφαιρέσει κανείς τις επαναστατικές κορώνες με στόχο να φανούν άξια αντιπολίτευση.

Οι εκλεγμένοι του  ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξαν  ότι αυτές οι κατευθύνσεις δεν  είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελούν  πάγιους στόχους των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο του τουρισμού, και ευθυγραμμίζονται απόλυτα με την πολιτική της Ε.Ε. και των Ελληνικών Κυβερνήσεων εδώ και πολλά χρόνια.

Τα στοιχεία που και  οι ίδιοι λένε αναφέρουν ότι από 3.5 δις ο εσωτερικός τουρισμός  έπεσε στο 1.5 δις λόγω της φτώχιας  που έχει απλωθεί συνολικά στον λαό  μας.

Για μας ο  τουρισμός είναι πάνω απ όλα δικαίωμα για τον κάθε εργαζόμενο, συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Με ισορροπημένη ανάπτυξη περιοχών και κλάδων του τουριστικού τομέα σε αναλογία με τη βιομηχανική, αγροτική παραγωγή και τις αναγκαίες ενεργειακές υποδομές, όπως και τις άρτιες σύγχρονες υποδομές στην ύδρευση και αποχέτευση. Με τη διασφάλιση πλήρους σταθερής εργασίας στους εργαζόμενους του κλάδου.

Σήμερα είναι  δυνατόν ο λαός μας να απολαμβάνει  όλα τα οφέλη του πλούτου που  παράγει. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί στον Μεσαίωνα που μας έχει οδηγήσει ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων. Ούτε μπορεί να συμβεί αλλάζοντας Κυβέρνηση που έτσι κι αλλιώς θα είναι διορισμένη απ τους ίδιους για να υλοποιεί τις αποφάσεις τους.

Η μόνη λύση είναι  η αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Σ αυτόν τον  αγώνα καλούμε τον λαό.



ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ  ΚΚΕ



 ΜΕ ΤΗ  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ





19/07/2013
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :