Τετάρτη, Ιουνίου 12, 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Η ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καταδικάζει την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας. Σήμερα η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της. Αύριο ποιοι έχουν σειρά;

Η απόφαση αυτή αποτελεί την άμεση εφαρμογή του σχεδίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για:
  • Τις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων του δημοσίου με...... πρώτους τους 2800 εργαζόμενους της ΕΡΤ.
  • Την διάλυση της δημόσιας ενημέρωσης και την παράδοση της ενημέρωσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους καναλάρχες για άμεσο έλεγχο καικερδοφορία.
Αυτό το πραξικόπημα  σε βάρος των εργαζόμενων και  όλου του λαού είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων δημόσιων οργανισμών, όπως άλλωστε προβλέπει η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Μετά την υγεία, την παιδεία, το νερό, το περιβάλλον, δέχεται βάρβαρη  επίθεση η δημόσια ενημέρωση  με έναν τρόπο που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών τόλμησε να κάνει.

Υλοποιείται συνολικά η διάλυση  κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας  υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις σε όλο το δημόσιο και η επιβολή του  εργασιακού μεσαίωνα παντού.

Αποδεικνύεται ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που οδηγούν τη ζωή μας στον όλεθρο και σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Με βάση τα παραπάνω το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων  στις Κυκλάδες καλεί όλους τους εργαζομένους και τα σωματεία της Σύρου να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 13/6, που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, και να δώσουμε όλοι μαζί το παρών στις 12.00 το μεσημέρι, στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (λιμάνι Ερμούπολης).
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!  ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ

Η Γενική Πολιτική Απεργία  της Πέμπτης ας αποτελέσει την  αρχή για την άμεση συνέχιση και  κλιμάκωση του αγώνα μέχρι  τη νίκη!

ΟΛΟΙ στη  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΠΕΜΠΤΗΣ 13/6,
στις 12 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ,
στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (λιμάνι Ερμούπολης)

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :