Πέμπτη, Απριλίου 18, 2013

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ασφαλείας και το πρόβλημα του Νεωρίου ανέδειξε ο Παναγιώτης Ρήγας στη Βουλή

Παρέμβαση, κατά την συζήτηση του  Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.
Κατά την αγόρευση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δυο ιδιαίτερα  σημαντικά ζητήματα που αφορούν  στα νησιά μας.
  1. Το πρώτο ήταν αυτό της θεσμοθέτησης δρομολόγιων ασφαλείας που θα καλύπτουν την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιών σεπερίπτωση που για........... οποιονδήποτε λόγο θα διακόπτονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια . 
Για το ζήτημα αυτό ο Βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Κεγκέρογλου κατέθεσε μια νομοτεχνικά άρτια επεξεργασμένη τροπολογία, η όποια θέτει το θεσμικό πλαίσιο παρέμβασης της πολιτείας προκειμένου να διασφαλίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.
  1. Το δεύτερο αφορούσε την προώθηση και την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης για την απεμπλοκή του θέματος της επισκευής των δεξαμενώντου πολεμικού ναυτικού προκειμένου το έργο να ανατεθεί στο ναυπηγείο του Νεωρίουέτσι ώστε να πάρει ανάσα ζωής   η συγκεκριμένηεπιχείρηση.
Για το θέμα αυτό ο Βουλευτής δεσμεύτηκε για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας και κάλεσε την κυβέρνηση να την υιοθετήσει όπως το έπραξε και για τα ναυπηγία Ελευσίνας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :