Δευτέρα, Απριλίου 15, 2013

Ευχαριστήρια επιστολή των τραυματιών της 28ης Φλεβάρη στη διάρκεια της αντιφασιστικής διαμαρτυρίας στην Πάρο.

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να εκφράσουμε καταρχήν την εκτίμηση μας για την αλληλεγγύη και ανέχονται τη φασιστική προπαγάνδα, αλλά με μαχητικότητα οργανώνουν παρεμβάσεις ενημέρωσης και δράσης ως απάντηση στην μισαλλοδοξία και τον πνευματικό/ηθικό μαρασμό. Εκείνους που καταγγέλλουν την....
τρομοκρατία και το φασισμό και τολμούν να ορθώσουν ανάστημα και λόγο στο σαθρό κατεστημένο του πολιτικού συστήματος της χώρας. Χαιρετίζουμε κάθε άτομο που σέβεται την αξία της ανθρώπινης ζωής και μάχεται για την κοινωνική δικαιοσύνη, τα δημόσια αγαθά και τις ατομικές ελευθερίες. Χαιρετίζουμε τη νεολαία της Πάρου και των Κυκλάδων για τα ιδανικά και τη μαχητικότητα της, για τον παλμό και το σθένος της μπροστά στη φασιστική νοοτροπία.
την ηθική υποστήριξη που έσπευσαν να μας προσφέρουν οι φίλοι, οι συνάδελφοι και συμπολίτες μας, με τη δυσάρεστη αφορμή του τραυματισμού μας, το βράδυ της 28ης Φλεβάρη. Χαιρετίζουμε επίσης, όσους εξέλαβαν την επίθεση εναντίον μας ως επίδειξη τακτικής εκφοβισμού της τοπικής κοινωνίας, η οποία εξαιτίας της αγωνιστικότητας της έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των υπανθρώπων της Χ.Α. Χαιρετίζουμε ακόμη, όλους εκείνους που δεν......

Το αντιφασιστικό κίνημα με την πανελλαδική δυναμική του είναι η λαϊκή απάντηση στα ζοφερά σχέδια τους. Η φωνή του κινήματος εκφράστηκε και στην Πάρο δυναμικά: η κοινωνία της Πάρου δεν ‘νομιμοποιεί’ τη Χρυσή Αυγή. ‘Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία’. ‘Καμιά δικαιολογία στη νοσηρότητα του φασισμού’. Το ίδιο μήνυμα έστειλαν και οι κάτοικοι της Τσαριτσάνης και της Ποταμιάς Θάσου. Το ίδιο μήνυμα είχε σταλεί νωρίτερα τον Δεκέμβρη από τους Έλληνες μαθητές, παιδιά μεταναστών στην Γερμανία: «Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μην βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.» (ΤΟΒΗΜΑ, 12/12/12).

Το μήνυμα που έστειλαν οι θεσμικές αρχές της Ευρώπης ήταν επίσης σαφές: Ο Λετονός επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς εξηγώντας τους στόχους της θητείας του ήταν κατηγορηματικός: «Η Χρυσή Αυγή είναι απειλή για τη δημοκρατία, όπως απειλή είναι και η ρατσιστική βία που ασκείται από βουλευτές της αλλά και από μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας. Κανονικά η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να απαγορεύσει το κόμμα με βάση τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατία πρέπει να βρει έναν τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό της» (ΤΑΝΕΑ, 2/2/13). Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο «ελληνικός ρατσισμός» θα κάνει επίδειξη του τι σημαίνει «αίμα, τιμή, χρυσή αυγή» στη μικρή κοινωνία της Πάρου.

Πότε ο ψηφοφόρος της Χ.Α. θα συνειδητοποιήσει ότι οπλίζει το χέρι του φασίστα; Για ποιον πατριωτισμό και ποια εθνική υπερηφάνεια να μιλήσουμε, όταν η ανθρωπιά κάνει διακρίσεις; Ως πολίτες αυτής της χώρας αισθανόμαστε ότι ο ελληνικός πολιτισμός διασύρεται διεθνώς. Οι επιλογές μας κάποιους δεν τους ικανοποιούν. Εμείς τους απαντούμε ότι πράττουμε το αυτονόητο:  καταγγέλλουμε τη μισαλλοδοξία και το φασισμό σε κάθε του βήμα. Δεν τον ανεχόμαστε στις γειτονιές, ούτε στα σχολεία.

Τέλος, απευχόμαστε τα «ελαφρά τραύματα μας» σε όλους αυτούς που απενοχοποιούν τη βία, την υποτιμούν, την ανέχονται ή την συγκαλύπτουν. Εκείνους που χρησιμοποιούν τον πόνο και την τραγωδία του άλλου για να ικανοποιήσουν τις αυταπάτες τους, τα μικροσυμφέροντα και τα ιδεολογήματα τους. Μην περιμένουν από εμάς ήρωες ή αντιήρωες, αλλά καθημερινή αγωνιστική δράση.





Μαρία & Σάββας,




Πάρος, Απρίλιος 2013
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :