Τετάρτη, Μαρτίου 27, 2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ
Κοινωνική Οικονομία - H εναλλακτική λύση
στην αίθουσα προβολής στο ισόγειο της Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο
την Παρασκευή  29 Μαρτίου, στις 9:00 μ.μ.
Η Σοφία Παπαχρήστου (σκηνοθέτις και παραγωγός) και ο Κωστής Παπαναστασάτος, ταξίδεψαν 30 ημέρες σε 40 διαφορετικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες στη Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα για να πάρουν συνεντεύξεις και να παρουσιάσουν με τη βοήθεια των ίδιων των πρωταγωνιστών παραδείγματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας δια μέσου διαφορετικών μορφών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Από τον.........
τραπεζικό τομέα, μέχρι τον κλάδο της υγείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του αγροτουρισμού, της επαναχρησιμοποίησης κ.ά. το ντοκυμαντέρ αναδεικνύει δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας.

Σε καιρό κρίσης στην Ελλάδα συζητείται τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο το πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να ανθίσουν οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ταινία “Κοινωνική Οικονομία: Η εναλλακτική λύση” έγινε με την υποστήριξη του γερμανικού πράσινου Ινστιτούτου Heinrich Boell και του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων. Έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από την μέρα που προβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο (20/2/2013). Η ταινία ταξιδεύει σε πολλές περιοχές της χώρας ως ένα εργαλείο για την τροφοδότηση της συζήτησης για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές (συνεταιριστικές) επιχειρήσεις, έναν άλλο - υπαρκτό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο - κόσμο που απασχολεί ήδη 11.000.000 εργαζόμενους και αντιπροσωπεύει τον “τρίτο δρόμο” της οικονομίας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :