Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2013

Συναντήσεις του Δημάρχου, Μ. Μαργαρίτη, για την άρση της προγραμματισμένης συγχώνευσης του Νοσοκομείου Νάξου

Σε προγραμματισμένες  συναντήσεις στην Αθήνα, για το φλέγον θέμα της επικείμενης συγχώνευσης του Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου, μετέβη ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από μέλη της Επιτροπής Αγώνα και εκπροσώπους φορέων της Νάξου. Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Πελοπίδα Καλλίρη, στον οποίο ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το Νοσοκομείο Νάξου πρέπει να διατηρήσει της αυτοτέλειά του, καθώς η νησιωτικότητα αποτελεί τον........
πλέον ανασταλτικό παράγοντα για την επαρκή νοσοκομειακή κάλυψη των νησιωτών, μέσα από δύο συγχωνευμένα νοσοκομεία, που εδράζονται σε δύο νησιά. Ο κ. Καλλίρης δήλωσε ότι είναι σοβαρός λόγος επανεξέτασης του θέματος για τον προγραμματισμό συγχωνεύσεων και ότι αυτή η παράμετρος θα τεθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, που θα συνεδριάσει στις 18 Φεβρουαρίου.

     Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, με το οποίο συνομίλησαν για το αίτημα της άρσης της προγραμματισμένης συγχώνευσης των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου και για θέματα ασφάλισης μικρών τουριστικών μονάδων. Ο Υπουργός δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του προς το αίτημα των Ναξιωτών και ότι ο ίδιος θα συμβάλλει, όσο μπορεί, προκειμένου το Κ.Υ. – Νοσοκομείο Νάξου να διατηρήσει την αυτονομία του και, επιπλέον, να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :