Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2013

Απουσιάζει ο Άνθρωπος από τις σκέψεις, τις επιλογές και τις αποφάσεις των Βουλευτών και των Πολιτικών της Χώρας

Ακούμε από τους Βουλευτές, τους Υπουργούς, τον Πρωθυπουργό, διάφορα  πράγματα για τους αριθμούς, για  έργα που δεν γίνονται, για αλλαγές, ακούμε πολλά και διάφορα. Για  τον άνθρωπο όμως και τις σύγχρονες  καθημερινές ανάγκες του δεν  ακούμε τίποτε. Ακούμε και διαβάζουμε ότι η συγκυβέρνηση κόβει μισθούς, συντάξεις, μεροκάματα, βάζει νέους  φόρους , απειλεί και εκβιάζει τους φουκαράδες που δεν έχουν να πληρώσουν  και πάει λέγοντας. Και όλα αυτά λένε για να μη...........
χρεοκοπήσει ο τόπος . Για τον άνθρωπο όμως δεν μιλάει κανείς.  Μας λένε π.χ ότι πρέπει να περιοριστεί το δημόσιο χρέος , να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, να κάνουμε κάποια σκληρά πράγματα για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και το ευρώ. Δεν ακούω όμως τίποτα να λένε για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά που είναι υπερχρεωμένα.  Δεν ακούω από τους Βουλευτές και τους πολιτικούς να λένε τίποτα για τους ανθρώπους που χάνουν τις περιουσίες τους, για αυτούς που είναι άστεγοι και κοιμούνται στους δρόμους, για αυτούς που μείνανε χωρίς δουλειά, για αυτούς που είναι καρκινοπαθείς και δεν έχουν λεφτά να πάρουν τα πανάκριβα φάρμακά τους , για αυτά τα νέα παιδιά που είναι άνεργα και έχουν το θράσος και ζητάνε αποδείξεις και φορολογικές δηλώσεις και από τους 18άρηδες.
Δε μας λένε τίποτα για  τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς  που τους κόβουν συντάξεις και  μισθούς, δε μας λένε τίποτα για την  ασυδοσία «κάποιων» στον ιδιωτικό τομέα. Κι έρχεται θρασύτατα και ο γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών να μας πει ότι ο χαμηλότερος μισθός πρέπει να χαμηλώσει κι άλλο.. Βέβαια οι χορτάτοι και οι βολεμένοι του «συστήματος» πού να καταλάβουν εμάς τους πεινασμένους  που είμαστε έξω από αυτό το βρώμικο «σύστημα»?
Πιστεύω ότι έχει έρθει  η ώρα να αγωνισθούμε , να απαλλαγεί  ο τόπος μας και ο λαός μας από αυτό το «σύστημα» και τους «συστημικούς βολεμένους επαγγελματίες πολιτικούς» που έφεραν τη Χώρα μας σε αυτό το χάλι. . Να φτιάξουμε μια άλλη Ελλάδα , δίκαιη, δημοκρατική και ανθρώπινη. Να φτιάξουμε ένα κράτος που να υπηρετεί όχι τα συμφέροντα της ΜΕΡΚΕΛ, του ΔΝΤ και της Τρόικα αλλά τα συμφέροντα του Ελληνικού στο σύνολό του. Να φτιάξουμε ένα κράτος που να υπηρετεί  όχι τα νούμερα και τους τραπεζίτες αλλά τους Ανθρώπους αυτής της Χώρας ανεξάρτητα από κόμμα, χρώμα, Εθνικότητα, θρησκεία, δόγμα, κ.λπ Να φτιάξουμε μια κοινωνία που να υπηρετεί τους Ανθρώπους, μακριά από προκαταλήψεις, ρατσισμούς, ξενοφοβίες , μια κοινωνία που θα σταθεί απέναντι σε ακροδεξιές και ναζιστικές απόψεις. Όλοι μαζί να φτιάξουμε μια κοινωνία  σύγχρονη , ανθρώπινη, δημοκρατική με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης
Δημοσιογράφος



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :