Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

Αναγκαίο εμείς οι Κυκλαδίτες να κρατήσουμε την ενότητα μας και την Κυκλαδίτικη συνείδησή μας

Οι Κυκλάδες αποτελούσαν  ενιαίο Νομό επί δεκαετίες , και διοικητικά , οικονομικά, κοινωνικά, είμαστε ένα. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου,  ένα από τα πολλά κακά που έκανε ήταν και η «κατάργηση» του Νομού Κυκλάδων , με τον περίφημο «Καλλικράτη» που εφάρμοσε γρήγορα, χωρίς δημοκρατικό διάλογο και πόρους. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Λαός μας είναι αναγκαίο εμείς οι νησιώτες να κρατήσουμε την ενότητα μας,  την.........
αλληλεγγύη μας και την Κυκλαδίτικη νοοτροπία και συνείδησή μας, μακριά από κάθε είδους σκοπιμότητες. .
Είναι γεγονός ότι εμείς  που γεννηθήκαμε σε αυτά τα ευλογημένα νησιά που λέγονται Κυκλάδες, έχουμε μια διαφορετική νοοτροπία από  αυτούς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν  είτε στην Αθήνα είτε σε άλλες γεωγραφικές  περιοχές της Χώρας μας. Βέβαια όλοι Έλληνες είμαστε αλλά η αρμύρα της θάλασσας , ο ήλιος των Κυκλάδων, η απλότητα των γονιών μας που και αυτοί γεννήθηκαν  σε αυτά τα νησιά, δημιουργεί μια ιδιαίτερη νοοτροπία και κουλτούρα.  Άλλωστε για να πάμε πολύ πιο πίσω..μην ξεχνάμε και την ύπαρξη του Κυκλαδικού Πολιτισμού! Άρα εμείς οι Κυκλαδίτες έχουμε τη δική μας νοοτροπία και κουλτούρα μέσα στο σύνολο. Βέβαια δεν είμαστε τοπικιστές αλλά αγκαλιάζουμε μέσα στον τόπο μας όλους τους συνανθρώπους μας που έρχονται να μείνουν και να εργαστούν στα Νησιά μας από άλλες περιοχές της Χώρας μας.
Όμως είναι φυσικό εμείς  που γεννηθήκαμε εδώ να έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη στις Κυκλάδες, αφού εδώ είδαμε το φως της ζωής, εδώ μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα, εδώ ερωτευτήκαμε, εδώ ονειρευτήκαμε, εδώ είναι οι τάφοι των γονιών μας.  Αναγκαίο όμως είναι να κρατήσουμε και την Κυκλαδίτικη συνείδηση  μας που αποκτήθηκε και σφυρηλατήθηκε  επί εκατονταετίες. Βέβαια το κάθε νησί έχει τα ξεχωριστά δικά του ζητήματα και προβλήματα. Άλλα για παράδειγμα τα προβλήματα της Ανάφης και της Σικίνου και άλλα της Μυκόνου, της Σαντορίνης , της Πάρου, κ.λπ.
Ο κάθε νησιώτης πρέπει να παλεύει  πρώτα για τα προβλήματα του νησιού του, είναι φυσικό, αλλά πρέπει να νοιάζεται  το ίδιο και να παλεύει και για  τα προβλήματα και των άλλων νησιών. Π.χ. εμείς οι Συριανοί πρέπει να νοιαζόμαστε  για τα προβλήματα της Σύρου αλλά να νοιαζόμαστε και για τα προβλήματα των άλλων νησιών. Άλλωστε υπάρχουν και πολλά κοινά προβλήματα ανάμεσα στα 24 κατοικημένα Κυκλαδονήσια. Και τέλος πρέπει να έχουμε τις ΚΥΚΛΑΔΕΣ μας πάνω από τα κόμματα και τους πολιτικούς.. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι «Πρώτα οι Κυκλάδες».

Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης
Δημοσιογράφος

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :