Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2013

Ψήφισμα του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ Νοσοκομείου - ΚΥ ΝΑΞΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013, αποφάσισε ομόφωνα να ενώσει τη φωνή της διαμαρτυρίας του με εκείνες των Φορέων του νησιού μας που ζητούν την άμεση ανάκληση και κατάργηση της υπ’ αριθμ. Υ4α/οικ. 123898/31-12-2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Οικονομικής Μεταρρύθμισης περί του Ενοποιημένου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο και Πρώιο" και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου.
Το αίτημα τούτο συνιστά πράξη ιδιαιτέρως υψηλού ηθικού και..........
εθνικού περιεχομένου, καθόσον κάθε συρρίκνωση των ζωτικής σημασίας υγειονομικών λειτουργιών στο νησί μας –και στην ευρύτερη ως εκ τούτου περιφέρεια– θα επιφέρει πολλαπλάσιας καταστροφικότητας πλήγματα στον αγώνα των ντόπιων για βιολογική και εθνική συνέχεια.
Όταν χώροι νευραλγικής σημασίας για την πατρίδα μας, όπως αυτοί οι ακρίτες φύλακες του Αιγαίου, τα νησιά μας, υφίστανται αναιτίως τα δεινά μιας ανάλγητης ορθολογιστικής αντίληψης οικονομοκεντρικής στόχευσης, είναι βέβαιο ότι "τούτου του κακού γενομένου μύρια θα έπονται".
Ο Σύλλογός μας, ως εκφραστής του παλμού και της αγωνίας χιλιάδων συγχωριανών, διαμαρτύρεται έντονα για την επί θύραις "ενοποίηση" και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να αποφασίσουν με γνώμονα τόσο το ακέραιο εθνικό συμφέρον όσο και τα δίκαια της τοπικής κοινωνίας για απρόσκοπτη υγιή ζωή. Θα δώσουν έτσι την ευκαιρία αναβάπτισης των ελπίδων της νησιωτικής μας συνείδησης ότι το κράτος του δικαίου και της πρόνοιας αίρεται πάνω από ψυχρούς οικονομοκεντρικούς υπολογισμούς και προασπίζει τα συμφέροντα των νησιωτών του, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο φαντάζει ως πράξη οικονομικώς ασύμφορη.
Οι πράξεις υγιούς εθνικής στόχευσης δεν μετρώνται με το χρήμα και την αριθμητική των ψυχρών κινήσεων, αλλά με το πνεύμα της συνετούς εκείνης γενναιότητας που θέλει ακόμη και με αιματηρές θυσίες να προασπίζεται το κοινό και το εθνικό συμφέρον.

Τον κορμό μιας τέτοιας υγιούς αντίληψης δυναμώνει και η αλώβητη ακεραιότητα της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Νάξου περί της οποίας καλείται η Πολιτεία να αποφασίσει με τη συνετή εκείνη γενναιότητα που επιβάλλουν οι ακραιφνείς εθνικές και όχι ψυχρο-υπολογιστικές οικονομικές απαιτήσεις.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :