Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013

Από την απεργιακή συγκέντρωση της γραματείας Νάξου του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη

Οι εργαζόμενοι της Νάξου σήμερα έδωσαν απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και τα φορο-χαράτσια, καταδικάζουν τα λαϊκά στρώματα στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Ένωσαν τη φωνή τους, με τις εκατοντάδες χιλιάδες φωνές σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενάντια στο μονόδρομο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, έστειλαν μήνυμα αντίστασης και αγώνα.
Εκατοντάδες απεργοί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες και...............
παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και έδωσαν μαζική, δυναμική παρουσία, στη  συγκέντρωση στην πλατεία Παλιού Δημαρχείου. Αξιοσημείωτη η απουσία των ΜΜΕ της Νάξου για την κάλυψη της κινητοποίησης.
Στην κεντρική ομιλία από το μέλος της γραμματείας  Νάξου του ΠΑΜΕ  Δημήτρη  Κορρέ, αναφέρθηκαν και τονιστήκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης  -υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου- να προχωρήσει στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αναφέροντας τις επιπτώσεις που έχει αυτή η πολιτική και στον τόπο μας, με την δραματική αύξηση της ανεργίας αλλά και τους ήδη χαμηλούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Η κεντρική ομιλία της γραμματείας στάθηκε και  στο επίκαιρο θέμα της υγείας, καταδικάζοντας την συγχώνευση του Νοσοκομείου – ΚΥ Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου, τονίζοντας την αναγκαιότητα για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας.
Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό:
Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Τομέα Υγείας Νομού Κυκλάδων.
 Εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής.
Ο πρόεδρος του σωματείου σμυριδορυκτών όρμου Λυώνα
Διαβάστηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, της ευρείας σύσκεψης του ΠΑΜΕ Νάξου.
Καταδικάστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει ακόμα και τη μαρίνα Νάξου που συμπεριλαμβάνεται στο 2ο πακέτο εκποίησης μαρινών.
 Ακολούθησε  πορεία, μέχρι το Κέντρο Υγείας Νάξου.
  Το ΠΑΜΕ  χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και γενικά όσους συμμετείχαν,   που με τη μαζική και δυναμική παρουσία τους,  τόσο στη συγκέντρωση, όσο και στην πορεία που ακολούθησε, έδειξαν σε όλους, ότι είναι μονόδρομος ο  οργανωμένος ταξικός  αγώνας.


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
Η αντεργατική επίθεση συνεχίζεται, τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό.
Κανένας πλέον από όσους ακόμα έχουν δουλειά δεν είναι σίγουρος, αν θα συνεχίσει να έχει μεροκάματο, τι μισθό, σύνταξη, επίδομα θα πάρει τον επόμενο μήνα.
Τα βάσανα της εργατικής λαϊκής οικογένειας μεγαλώνουν. Παντού υπάρχει αγανάκτηση, αγωνία, απόγνωση, φόβος για το αύριο.
Το μέλλον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων (αυτοαπασχολούμενων, μικρών αγροτών και μικρομεσαίων επαγγελματιών) δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια.

Δεν μπορεί κάθε μέρα να σκεφτόμαστε πώς θα πληρώσουμε φόρους, χαράτσια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, δημοτικά τέλη, φάρμακα, γιατρούς. Δεν μπορεί να σκεφτόμαστε αν θα πληρώσουμε όλα ή κάποια από αυτά ή να προτιμήσουμε να εξασφαλίσουμε ένα πιάτο φαΐ για την οικογένειά μας, για τα παιδιά μας, κι όσοι δεν έχουν φτάσει σ΄ αυτό το σημείο εξαθλίωσης να σκέφτονται αν θα προτιμήσουν μια αξιοπρεπή ζωή.                         
6 στους 10 έχουν προβεί σε περικοπές στο φαγητό και τη θέρμανση για να τα βγάλουν πέρα. Η ανεργία κοντεύει στο 30%. 
Κι’ όλα αυτά γιατί;
Όχι μόνο για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά για να τα αυγατίσουν ακόμα περισσότερο. Για να έρθει, λένε, η ανάπτυξη που θα κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, θα δημιουργήσει νέες κάστες ντόπιων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τους φτωχούς φτωχότερους.
Η επίθεση στους εργαζόμενους είναι ολομέτωπη σε όλη την Ευρώπη. Το κεφάλαιο και η ΕΕ,  που δεν είναι τίποτα άλλο από την ένωση των καπιταλιστών της Ευρώπης, το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα στη ζωή, στα δικαιώματα της εργατικής τάξης δίνοντας ακόμα περισσότερα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν είναι τυχαίο ότι το 94% του συνολικού ποσού του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020, που αποφάσισαν οι 27 της ΕΕ πριν λίγες μέρες, θα δοθεί για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά των μονοπωλίων. Αποτέλεσμα θα είναι ο εκτοπισμός των αυτοαπασχολούμενων και της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.
Συνάδελφοι,

η ανάπτυξη που ονειρεύονται και επαγγέλλονται  είναι βαμμένη με αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, την εξαθλίωση του λαού. Το σχέδιο για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι κομμένα και ραμμένα στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους ζητιάνους να ψάχνουμε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για δίμηνες-τρίμηνες ανάσες. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.
Θέλουν την ανεργία στα ύψη για να μπορούν να εκβιάζουν όσους ζητούν τα δικαιώματά τους, τον ιδρώτα της δουλειάς τους, με τη στρατιά ανέργων που ψάχνουν να βρουν έστω και ένα μεροκάματο.
Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα απάνθρωπα ωράρια εργασίας οδηγούν τις νέες γενιές σε συνθήκες σκλαβιάς.
Οι συμβάσεις ήταν πάντα εχθρός της εργοδοσίας, προσπαθούσε να τις παρακάμψει, να τις προσπεράσει. Ποτέ δεν υπέγραφε γιατί ήθελε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά η υπογραφή ήταν πάντα αντικείμενο σκληρής ταξικής αναμέτρησης. Οι γενικές συλλογικές συμβάσεις όμως μας διασφάλιζαν τα κατώτατα όρια, γινόντουσαν ένα σκαλοπάτι για την υπογραφή καλύτερων, αυξημένων κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων. Πάνω από όλα όμως προστάτευαν και εμάς τους εργαζόμενους, ώστε να μη διαπραγματευόμαστε μόνοι μας το μισθό μας.
Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, μας θέλουν σκλάβους χωρίς σταθερό μισθό, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν. Θέλουν να μας σκλαβώσουν και να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ!
Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζόμενους
Όλα αυτά δεν είναι μακριά από τον τόπο μας. Στην πράξη ήδη μετράμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και στη Νάξο. Και στη Νάξο σε εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα όπως σούπερ μάρκετ, τον τουρισμό-επισιτισμό και αλλού, έχουν καταργηθεί στην πράξη οι Συλλογικές Συμβάσεις,  η αμοιβή των εργαζομένων είναι ήδη πιο κάτω από τον κατώτατο μισθό, οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερες ώρες χωρίς να τις πληρώνονται.
Αποτελούν πρόκληση η δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου οικονομικών για μισθούς ακόμα πιο κάτω από τα 586 ευρώ και τα 511 ευρώ για τους νέους. Δεν είναι προσωπικές του απόψεις, ούτε του ξέφυγαν. Φανερώνουν τους βαθύτερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Οι δηλώσεις αυτές είναι η φωνή των μονοπωλίων που απαιτούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με τους μισθούς να φτάνουν στα τάρταρα, στα 200 και 300 ευρώ. Θέλουν τους εργαζόμενους φθηνό και αναλώσιμο υλικό για τη μηχανή των κερδών τους.
Τσάκισαν μισθούς διέλυσαν εργασιακές σχέσεις και έχουν το θράσος να μιλάνε.
Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην έχουν καμιά εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων, να μη μείνει αναπάντητη αυτή η νέα αθλιότητα.
Να πάρουν  την ευθύνη τους  για μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.
Στους χώρους της υγείας – πρόνοιας, στα φάρμακα, στην παιδεία, στους δήμους και τις περιφέρειες  ήδη ζούμε τραγική στάση πληρωμών και παροχών. Και ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες αυξάνουν, η συγκυβέρνηση ανακοινώνει νέες περικοπές και συγχωνεύσεις – κλείσιμο μονάδων υγείας, σχολείων, σχολών, υπηρεσιών κ.ά. που θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση.
 Έχουμε και στον τόπο μας μεγάλη πείρα από αυτές τις πολιτικές  και τα αποτελέσματά τους.
Στα πλαίσια αυτά στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το 45% των τακτικών του εσόδων είναι από ιδίους πόρους. Το 89% των ιδίων πόρων του Δήμου είναι από ανταποδοτικά, φόρους, παράβολα, πρόστιμα, χωρίς να υπολογίσουμε και των παρελθόντων ετών. Προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα φτώχειας και μιζέριας. Αντί να διεκδικηθούν τα χρήματα από το κράτος, στέλνουν κατασχετήρια στους πολίτες των νησιών μας ακόμα και για 200-300€ σαν καλοί κρατικοί υπάλληλοι- φοροεισπράκτορες. Αποκαλύπτεται περίτρανα ο ρόλος του Καλλικράτη που δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία και φαινόμενο. Ζούμε και εμείς σήμερα την πολιτική που ακολουθήθηκε σε πολλές χώρες της ΕΕ εδώ και χρόνια στην τοπική διοίκηση και το ρόλο που αυτή εξυπηρετεί ως τοπικός μηχανισμός του αστικού κράτους.
Στον  τόπο μας συγχωνεύεται το Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου. Παράλληλα συρρικνώνεται ο οργανισμός του σε επίπεδα κάτω και από αυτά του απλού ΚΥ. Οι επιπτώσεις και για τον τόπο μας και για τα γύρω νησιά θα είναι εγκληματικές, αφού πλήθος ασθενών δε θα καλύπτονται. Θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο οι ήδη τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υγειονομικά υλικά. Τα περιφερειακά, τα πολυδύναμα και τα αγροτικά ιατρεία ή δε λειτουργούν καθόλου, ή μένουν αστελέχωτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή υπολειτουργούν.
Στη σημερινή εποχή όμως της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης , που αποκαλύπτεται  ο βάρβαρος αντιλαϊκός χαρακτήρας  του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος  γίνεται ολοφάνερη περισσότερο από κάθε άλλη εποχή η αναγκαιότητα  ύπαρξης  όχι μόνο ενός αυτοτελούς νοσοκομείου με πλήρη οργανισμό αλλά και  η αναγκαιότητα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεά υγεία-πρόνοια  για όλους ανεξαιρέτως χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση.
Μόνο η σύνδεση του αιτήματος  για αποκλειστικά δημόσια και δωρεά υγεία-πρόνοια μπορεί να εξασφαλίσει  την ύπαρξη ενός αυτοτελούς νοσοκομείου με πλήρη οργανισμό με μόνιμο –πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες όλων των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας. Σήμερα, που αυξάνουν δραματικά οι ανάγκες για δωρεάν δημόσια υγεία λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων, σήμερα που αυξάνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων και των ανέργων χωρίς κάρτα ανεργίας μήπως είναι  δυνατή η πρόσβαση  στο λεγόμενο δημόσιο τομέα υγείας; 8 στους 10 πολίτες απευθύνονται πια στο υπάρχον δημόσιο σύστημα υγείας.
 Το ΠΑΜΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την υγεία σ΄ αυτή την κατεύθυνση.
……
Με τα νέα φορολογικά μέτρα, μαζί με όλα τα προηγούμενα που έχουν παρθεί και σε συνδυασμό με τη συνολική επίθεση που ήδη έχει δεχθεί το λαϊκό εισόδημα, από μειώσεις μισθών, απολύσεις, ανεργία κτλ. διαμορφώνουν συνθήκες μαζικής και απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης για το σύνολο του λαού.
Είναι προκλητικό την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τα δυσβάσταχτα φοροχαράτσια, την ώρα που οι ναυτεργάτες φορολογούνται με συντελεστή 35%, το εφοπλιστικό κεφάλαιο απαλλάσσεται ακόμα και από το φόρο κληρονομιάς για τις μεταβιβάσεις πλοίων, μπορεί να παίρνει αφορολόγητο πετρέλαιο!
Αυτός είναι ο «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης και των καπιταλιστών. Από τη μία σημαίνει δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς εξαθλίωσης και από την άλλη σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους.
 ο «νόμος και τάξη» τους ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!  Για μας Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού!

Ο μοναδικός δρόμος που απέμεινε στη κυβέρνηση για να επιβάλλει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είναι η τρομοκρατία και η καταστολή.
Το δόγμα «νόμος και τάξη», όπως βγήκε από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού της τρικομματικής κυβέρνησης, βλέπουμε να εφαρμόζεται στο πετσί των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το δίκιο τους.
Η κυβέρνηση της «νομιμότητας» εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του βιομήχανου Μάνεση, έστειλε τα ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία» ώστε να καταστείλει τον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών, επιτάσσει τους εργαζόμενους-απεργούς του Μετρό, επιστρατεύει τους απεργούς ναυτεργάτες και οι αγρότες που παλεύουν για το ψωμί των οικογενειών τους, σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία βρίσκουν μπροστά τους τα γκλομπ και τα χημικά των ΜΑΤ.
Είδαμε 35 συνδικαλιστές, προέδρους και γραμματείς συνδικάτων και ομοσπονδιών, εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων από δεκάδες κλάδους να συλλαμβάνονται στο υπουργείο Εργασίας και να σέρνονται στα δικαστήρια, επειδή «τόλμησαν» να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό κ. Βρούτση. Επειδή «τόλμησαν» να αντιδράσουν σε μια επαίσχυντη, προκλητική δήλωσή του, που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που χρόνια μάτωναν και ματώνουν για την κατάκτηση που λέγεται «κοινωνική ασφάλιση», «πελάτες» υπουργών και βουλευτών. Μάλιστα, έστησαν και ολόκληρη προβοκάτσια με στημένες φωτογραφίες τις οποίες αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ προσπαθώντας να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ.
Η καταστολή, η κρατική βία και τρομοκρατία σε όλο τους το μεγαλείο! Πάνε χέρι-χέρι με την εργοδοτική βία και τρομοκρατία που τσακίζει κόκαλα μέσα στα εργοστάσια, στις αποθήκες, στα μαγαζιά, στα καράβια, σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την πλουτοκρατία που υπηρετεί, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι σαφές: Υποταγή στην αντεργατική και αντιλαϊκή βαρβαρότητα, μοιρολατρική αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων που σφαγιάζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
 Όποιος σηκώσει κεφάλι, όποιος «τολμήσει» να αμφισβητήσει και να αντιπαλέψει τους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας και των πολιτικών υπηρετών της θα χτυπιέται, θα σέρνεται στα δικαστήρια, θα επιστρατεύεται. Οι βάρβαροι νόμοι που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη θα εφαρμοστούν με φωτιά και σίδερο!
Είναι, όμως, γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν με βία, συλλήψεις και αυταρχισμό να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν αξιοπρεπή δουλειά και διαβίωση.
Δεν μας τρομοκρατούν, δεν θα μας βάλουν κάτω.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε μια χούφτα εργοδοτών που μας πίνουν κάθε μέρα το αίμα ώστε να γεμίζουν τα σεντούκια τους. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο και με μεγαλύτερη όρεξη να πέφτουμε στη μάχη για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.
Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο λαό και στους εργαζόμενους, θα απαντήσουμε με πόλεμο.
Σφυρηλατώντας την ταξική ενότητα των εργατών, ενισχύοντας τη συμμαχία όλων των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στον κοινό τους αντίπαλο.
Οικοδομώντας και δυναμώνοντας τη λαϊκή, κοινωνική συμμαχία. Η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη. Θέλουμε όμως να κάνουμε καθαρό σε όλους και να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι δεν πρέπει να υποταχθούμε στις δυσκολίες.
 Να ξεκολλάμε κόσμο από την αντίληψη πως "δεν γίνεται τίποτα". Ότι δήθεν τα μέτρα είναι προσωρινά και θα επανέλθουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Να βοηθήσουμε να ξεπεραστούν λογικές ο καθένας για τον κλάδο του, για τον εαυτό του. Χρειάζεται ενιαία στάση όλων των κλάδων.
Φτάνει πια
Ο δρόμος ανάπτυξης που εδώ και χρόνια μας γεμίζει με φτώχεια, εξαθλίωση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να γίνονται όλο και πιο ισχυρά με τεράστια κέρδη, μπορεί να είναι το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας;
Η οικονομία τους, το κράτος τους, έχουν σαπίσει, δε διορθώνονται, δεν αλλάζουν με νέες δήθεν προτάσεις καλύτερης διαχείρισής τους.
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει καμία προοπτική. Πρέπει να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία που θα αμφισβητεί το μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Που θα βάζει επί τάπητος την αναγκαιότητα άλλης οργάνωσης της οικονομίας, του κράτους, της κοινωνίας, που στο κέντρο θα έχει τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εκφράζει και προωθεί αταλάντευτα τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και την ΕΕ. Η προοπτική που χαράζει για το λαό είναι δραματική. Καμία διαχειριστική πρόταση δεν απαντά στα προβλήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ούτε η πρόταση της σημερινής συγκυβέρνησης, ούτε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού είναι ενταγμένες στη στρατηγική υπέρ των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης με βασικά αιτήματα:
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ  Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων και πάλη για την υπογραφή νέων με βάση τους κλαδικούς μισθούς που προβλέπουν οι κλαδικές συμβάσεις.
-Να επωμιστεί τα φορολογικά βάρη το μεγάλο κεφάλαιο. Να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής για τους επιχειρηματικούς ομίλους στο 45% για το σύνολο των κερδών τους.
-Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα.
-Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, νέους, μισθωτούς, εμπόρους και βιοτέχνες. Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα.
- Αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας. Να δοθούν άμεσα τα φάρμακα δωρεάν χωρίς προαπαιτούμενα και περιορισμούς. Αυτοτελές νοσοκομείο στη Νάξο με πλήρη οργανισμό με μόνιμο –πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες όλων των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στελέχωση των περιφερειακών, των πολυδύναμων και αγροτικών ιατρείων.
- Να καταργηθεί ο φόρος ειδικής κατανάλωσης στο πετρέλαιο και να δοθεί φθηνό πετρέλαιο στο λαό που κινδυνεύει να παγώσει και στη φτωχή αγροτιά. 
Συνάδελφοι,
Όλοι σαν ένας άνθρωπος πρέπει τώρα να βροντοφωνάξουμε.
Τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία. Τέρμα στην αρπαγή του μόχθου μας, στη λεηλασία του τόπου. Εμείς, είμαστε το αίμα, η ζωή αυτού του τόπου, η παραγωγική δύναμη. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και τον ληστεύουν τα παράσιτα, οι καπιταλιστές.
Να απορρίψουμε και να ματαιώσουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που μας εξαθλιώνει, να δώσουμε απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό πρέπει σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός.
Να νιώσουν τη δύναμή μας. Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας. Να πάρουμε εμείς στα χέρια μας τον πλούτο του τόπου που έχουμε δημιουργήσει και να διώξουμε από το κεφάλι μας τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τα μέσα παραγωγής και τον εθνικό πλούτο για λογαριασμό τους.
Εμείς να πάρουμε πρέπει την εξουσία.
Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.

20/2/2013
Γραμματεία Νάξου








Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :