Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2013

Τα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου ολοκληρώνονται και παραδίδονται. Ο μελλοντικός σχεδιασμός παραμένει στα αζήτητα.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή της Γρόττας, δηλώνουμε την τιμή και την υπερηφάνεια μας, καθώς άλλο ένα έργο που μελετήθηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται την προηγούμενη δημοτική περίοδο ολοκληρώνεται. Όσο και αν η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, είναι γνωστό σε όλους ότι η κατασκευή στην.......
συγκεκριμένη θέση αποφασίσθηκε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, το υπάρχων κτήριο (παλιό σφαγείο) κατεδαφίστηκε, το έργο μελετήθηκε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και προγραμματίστηκε η χρηματοδότησή του, πριν το τέλος του 2010.

Το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό  με άλλα σημαντικά έργα που ξεκίνησαν  επί των ημερών μας, όπως η ανακατασκευή και βελτίωση του γηπέδου, ο δρόμος των Καλαμουριών, το αποχετευτικό των νοτίων παραλιών αναπτύσσουν το Δήμο μας σε δύσκολους οικονομικά καιρούς ανοίγοντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί  απελπισμένα να κρύψει την ένδεια σχεδιασμού και νέων χρηματοδοτήσεων στο Δήμο μας, πίσω από τα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Ταυτόχρονα, κανένα νέο έργο δεν υπάρχει στον ορίζοντα με την έλλειψη σχεδιασμού να είναι εντελώς ανύπαρκτη στα χωριά του πρώην δήμου Δρυμαλίας και τα Νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Παρά την έλλειψη νέων μελετών και σχεδιασμού για τον Δήμο μας, ο στρατός των αμειβόμενων θέσεων στον Δήμο όλο και μεγαλώνει. Ο Δήμος μας, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, έχει 9 αντιδημάρχους, 5 Προέδρους Νομικών Προσώπων και 5 συμβούλους του Δημάρχου (οι 2 προκηρύχτηκαν στα τέλη του 2012) και παρόλα αυτά, ούτε σχεδιασμός υπάρχει, ούτε νέα έργα είναι στον ορίζοντα, ενώ και ο Δήμος μας κινδυνεύει να μπει σε οικονομική επιτήρηση καθώς συνεχίζει να είναι 2ος σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στις Κυκλάδες.

Εκτός, εάν η Δημοτική Αρχή θεωρεί «έργα» τις μεγαλοστομίες  των στελεχών της, όπως τις δύο που παραθέτουμε τελείως ενδεικτικά, προκειμένου να αποδειχθεί ότι εκτός από ανίκανοι είναι και επικίνδυνοι για τον Δήμο μας:

24/4/2012: Αντιδήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης: «Δεν θα είμαι πάλι υποψήφιος αν δεν ξεκινήσει η κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου το 2012» (http://www.naxos-news.gr/?aid=15188&tid=3)

3/1/2012: Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Μαμουζέλος: «Εντός του 2012 θα έχουν παρθεί όλες οι εγκρίσεις και θα είναι έτοιμο το έργο (του λιμανιού) προς δημοπράτηση» (http://www.naxosnow.gr/?p=4876)

Καλό θα ήταν, λοιπόν, ο Δήμαρχος, και οι (πολλοί) συνεργάτες του, να αφήσουν τα μεγάλα λόγια και να επικεντρωθούν στα προβλήματα της καθημερινότητας και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕ?
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΣΑΤΕ?
ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ?
BY THE WAY...
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?
ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ.
ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ Ε ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.