Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2013

Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών Νάξου

Έρευνα υλοποιηθείσα την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2012 από την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου για λογαριασμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Έκθεση Συμπερασμάτων για την Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών Νάξου 2012 
 • Δρ. Δημήτρης Κούτουλας
Εισαγωγή
Η έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών, της οποίας τα συμπεράσματα παρουσιάζονται στην........ παρούσα έκθεση, διεξήχθη την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2012 μέσω της διενέργειας προσωπικών συνεντεύξεων με αναχωρούντες επισκέπτες στο λιμάνι της Νάξου.
Η έρευνα υλοποιήθηκε για λογαριασμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από την ομάδα συνεργατών της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου. Ο σχεδιασμός της έρευνας, η ετοιμασία και η στατιστική επεξεργασία των ερωτηματολογίων καθώς και η σύνταξη της παρούσας έκθεσης έγινε από τον Δημήτρη Κούτουλα, σύμβουλο του Δήμου σε θέματα τουρισμού.

Στις επόμενες σελίδες παρουσιάζονται τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας όπως προέκυψαν από τη στατιστική επεξεργασία των ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν από τους μετέχοντες στην έρευνα Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Νάξου.

Διευκρινίζεται ότι η διεξαγωγή της έρευνας το 2012 είχε πιλοτικό χαρακτήρα και έγινε προκειμένου να αποκτηθεί σχετική εμπειρία από πλευράς του Δήμου και της Ένωσης Ξενοδόχων. Λόγω μη αντιπροσωπευτικότητας του δείγματος για το σύνολο των επισκεπτών της Νάξου, δεν θα πρέπει να γενικευτούν άκριτα όλα τα ευρήματα της έρευνας. Ωστόσο, από την δοκιμαστική αυτή έρευνα προέκυψαν κάποια αρχικά συμπεράσματα που είναι χρήσιμα για τον τουριστικό σχεδιασμό της Νάξου.

Έκθεση Συμπερασμάτων για την Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών Νάξου 2012 • Δρ. Δημήτρης Κούτουλας

Σελίδα

3

Ευχαριστίες

Θερμές  ευχαριστίες για τη συνεισφορά τους στην επιτυχή υλοποίηση της έρευνας  εκφράζονται στους εξής:
    • στον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου κΕλευθέριο Στρατούρη
    • στα μέλη της ομάδας συνεργατών της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου
      • κυρία Ελευθερία Δεμενεοπούλου
      • κυρία Αυγουστίνα Μανιού
    • στην υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου κυρία Ειρήνη Φύτρου.
Έκθεση  Συμπερασμάτων για την Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών Νάξου 2012  • Δρ. Δημήτρης Κούτουλας

Σελίδα

4

Ταυτότητα της  έρευνας

Χρόνος διεξαγωγής της έρευνας: Αύγουστος-Οκτώβριος 2012
Τόπος διεξαγωγής της έρευνας: Λιμάνι Νάξου
Ερευνητικό εργαλείο: Δομημένο ερωτηματολόγιο 15 ερωτήσεων στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα
Τρόπος συμπλήρωσης ερωτηματολογίου: μέσω προσωπικών συνεντεύξεων
Πληθυσμός της έρευνας: Επισκέπτες της Νάξου από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Τρόπος επιλογής δείγματος: Συμπτωματική δειγματοληψία
Μέγεθος δείγματος: 326 άτομα


Έκθεση  Συμπερασμάτων για την Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών Νάξου 2012  • Δρ. Δημήτρης Κούτουλας
















Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρός μελετητής που τον πληρώνουμε κιόλας ,έρευνα στα ελληνικά και αγγλικά μόνο; οι Ιταλοί και οι Γαλοι δεν μιλάνε γρι και θες να απαντήσουν και στην έρευνα; 50% Έλληνες είναι οι Τουριστες ; Εγώ που είμαι 19 χρόνων δεν θέλω να μεγαλώσω σε ένα νησί νεκροταφειο επειδή καπιοι κουτουλες αποφάσισαν να το κάνουν νησί των καπη

Ανώνυμος είπε...

Και για πες τη νησι θελεις..Μύκονο??

Ανώνυμος είπε...

Α δε σου αρέσει ο ποιοτικός τουρισμός 1:52 και θέλεις να γίνει η Νάξος Μύκονος ή Φαληράκι πήγαινε ζήσε εκεί και άσε το νησί μας ήσυχο

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια το παιδι ειναι 19 χρονων
βραζει το αιμα του!

Ανώνυμος είπε...

Γραφειοκρατία με …..κέφια!!!

Η «στοχευμένη» «‘Έρευνα» «αυτοϊκανοποίησης», του Dr Dimitris Koutoulas με αποτέλεσμα την ετεροϊκανοποίηση, της τουριστικής επιτροπής του δήμου μας, εύχομαι και ελπίζω να ήταν ΧΩΡΙΣ κόστος. Σε αντίθετη περίπτωση, η αξιολόγησή της, ως πληρωμένης, θα προσθέσει ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της «ένθεν και ένθεν». Κάπου διάβασα πως οι απατεώνες (οι γραφειοκράτες δηλαδή ) αγαπούν τα χαρτιά, δήθεν για να προλαμβάνουν τις απάτες. Στην πραγματικότητα τα κατασκευάζουν, γιατί δεν χρειάζεται να ασχοληθούν με την ουσία.
Χρειαζόταν, βρε άθλιοι, η επιστημονική συνδρομή ( συμβουλή) του «δόκτορα» για να ανακαλύψουμε το αυταπόδεικτο και αυτονόητο; Η επαναστατική επαναφορά του τόπου μας δεν θα πραγματοποιηθεί με το τάισμα του κτήνους της γραφειοκρατίας, σε ανούσιες αντιαισθητικές και «ύποπτες» μελέτες, αλλά με την προσωπική εργασία, συνέπεια, κοινή λογική και εντιμότητα των θεσμικά υπολόγων. Τα ελλείμματα τους όμως, τα αναπληρώνουν, διάφοροι «αδιάφοροι» αγύρτες, συνεργαζόμενοι με τους τοπικούς Βόες(βούδια). Παραλείπω οποιαδήποτε αναφορά στις παντελώς «παιδικές» συνταγές του dr. για λύσεις-προτάσεις στους τρόφιμους του Δημοδικείου.
A!! Με την ευκαιρία να ρωτήσω μήπως ο κύριος σύμβουλος είναι ο ίδιος που το 2011 (εν μέσω κρίσεως οσονούπω) έλαβε 37.000,00 ΕΥΡΩ ( ναι καλά διαβάσατε) για ένα χρόνο (ναι καλά διαβάσατε πάλι) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως σύμβουλος υποστήριξης ενώ ταυτόχρονα ήταν έμμισθος καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης(;) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου;
Ποιος Δούρειος Γάιδαρος (;) στον Δήμο απεργάζεται «οθωμανικού» τύπου business administration ( διοίκηση και master plans του καραγκιόζη) ενώ οι ντομάτες είναι δυσεύρετες και ακριβές;

ΝΑΞΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΑΡΑ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΔΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ !!
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΕΧΨΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΟΣ ΤΩΡΑ !! ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΜΕΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ! Η ΜΙΑ ΑΦΟΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ !!
ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ !
ΡΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΙΜΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ !