Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ: Κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάξου

Αγαπητοί συμπολίτες,
σας είναι ασφαλώς γνωστά πως σε συνέχεια από την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του μνημονίου (2-3-12) για την υγεία, στις 31-12-12 ψηφίστηκε με ΦΕΚ η κατάργηση της οργανωτικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Νάξου, η συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο Σύρου, η ψήφιση οργανισμού με μειωμένες θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, η διάλυση και συγχώνευση τμημάτων, η μεγάλη μείωση πιστώσεων για ασφαλείς εφημερίες και ομαλή λειτουργία των τμημάτων. Το όνειρο και οι προσπάθειες τόσων χρόνων για...... την αυτοτελή ανάπτυξη Νοσοκομείου στη Νάξο και την ευρύτερη περιοχή, ακυρώνονται.
Κάτω από αυτές τις εξελίξεις το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα του Σωματείου βάσης του Νοσοκομείου σε σύγκλισή του στις 18-1-13, ομόφωνα αποφάσισε παρέμβαση στον Υπουργό με τα αιτήματα: α) κατάργηση της συγχώνευσης, β) αναβάθμιση του οργανισμού και λειτουργία του νοσοκομείου και γ) διασφάλιση ασφαλών διακομιδών με λειτουργία ΕΚΑΒ στη Νάξο.
Η Δημοτική Κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" που συμμετείχε με τα σωματεία στην Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία με στόχο την αποτροπή της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων, την κατάργηση του εισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και τη διεκδίκηση δωρεάν και δημόσιας υγείας για όλους,ζητά και πάλι την ενεργοποίηση της Επιτροπής αυτής η οποία αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα της Ναξιακής κοινωνίας.
Η Δημοτική Κίνηση "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ" παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει τη Δευτέρα, 28-01-2013 το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Παντάνασσας (παραλία Χώρας), όλα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα να συμμετάσχουν ισότιμα αλλά και όλους τους φορείς, σωματεία, συλλόγους, κόμματα και φυσικά όλους τους πολίτες Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην Επιτροπή αυτή με στόχο τον καθορισμό και την διεκδίκηση των αιτημάτων για τη διατήρηση και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου του νησιού μας ώστε να διασφαλίσουμε για όλους μας το ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ που είναι η ΥΓΕΙΑ.

Η επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑΤΡΟΣ 

ΘΕΚΛΑ ΚΙΖΗ Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :