Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2013

Τρομοκρατούν τους τουρίστες με ρεπορτάζ και οδηγίες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σε ισχυρό πλήγμα για την ελληνική οικονομία εξελίσσεται η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας και μάλιστα με τυφλά πλέον χτυπήματα. 
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσπαθούν να στείλουν το σύνθημα ότι η χώρα συνεχίζει κανονικά τις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση, με τον κ. Σαμαρά να δίνει σαφείς οδηγίες σχετικά με την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και τους αρχηγούς των άλλων δύο κομμάτων να συμβάλλουν με επαφές τους σε επιμέρους θέματα ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικέντρωναν χθες στα τρομοκρατικά χτυπήματα. 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε χθες έκτακτη ανακοίνωση-προειδοποίηση για την......

έκρηξη στο εμπορικό κέντρο The Mall, στην Αθήνα. 

Όπως τονίζεται, μια βόμβα εξερράγη στο The Mall, στο Μαρούσι, έξω από την Αθήνα, προκαλώντας τον τραυματισμό δυο ατόμων του προσωπικού ασφαλείας. 

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι καμία ομάδα δεν έχει λάβει, μέχρι στιγμής, την ευθύνη και ότι συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παροτρύνει τους πολίτες των ΗΠΑ να επανεξετάσουν τα σχέδια προσωπικής ασφαλείας τους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης. 

Τέλος, καλούνται οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν ή διαμένουν στην Ελλάδα να εγγραφούν στο ειδικό πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στις αμερικανικές Αρχές, μέσω της πρεσβείας ή του πλησιέστερου προξενείου, να επικοινωνήσουν μαζί τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με εκτενή ρεπορτάζ, αναφέρονται στα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα και την κλιμάκωση της βίας στην Ελλάδα. 

Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», σε ανταπόκρισή τους από την Αθήνα, δημοσίευσαν ρεπορτάζ για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η αμερικανική εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στο «πρόβλημα όπως το παρουσιάζουν οι αντίπαλοι του κ. Σαμαρά». 

Και αυτό κατά την εφημερίδα είναι ότι «η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει την τάξη, προκαλεί ακριβώς τη βία που η ίδια δηλώνει ότι προσπαθεί να πατάξει», ενώ (πάντα σύμφωνα με τους «αντιπάλους του πρωθυπουργού και την εφημερίδα) «πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει τη δημόσια προσοχή από το διογκούμενο φορολογικό σκάνδαλο που απειλεί τη σταθερότητα της ασταθούς κυβέρνησης συνασπισμού». 

Με τη σειρά της, και η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, αναφέρει ότι η χθεσινή έκρηξη, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα, είναι ένα γεγονός που ξύπνησε φόβους για μια νέα τρομοκρατική εκστρατεία των ριζοσπαστικών αριστερών ομάδων της χώρας. 

Παράλληλα, τονίζεται ότι οι εν λόγω επιθέσεις φαίνεται πως συνδέονται με τις πρόσφατες προσπάθειες των ελληνικών αρχών να πατάξουν αναρχικούς καταληψίες κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας. 

Όπως επισημαίνεται, παρόλο που η αστυνομία δήλωσε ότι η βόμβα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο ήταν εκρηκτικός μηχανισμός «χαμηλής» τεχνολογίας, ωστόσο αντιπροσωπεύει μια σπάνια επίθεση σε εμπορικό και όχι πολιτικό στόχο. 

Παράλληλα τονίζεται ότι ο χρόνος και ο τόπος της έκρηξης προκάλεσε ανησυχία, ενδεχομένως σηματοδοτώντας μια νέα τάση σε σχέση με παλαιότερες βομβιστικές επιθέσεις.  Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :