Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

Πέμπτη 31 Γενάρη ημέρα Πανελλαδικής κινητοποίησης για την Υγεία. Πανναξιακό Συλλαλητήριο στη κεντρική πλατεία στη παραλία Νάξου στις 6.30 μ.μ.

Με  τους αγώνες μας υπερασπιζόμαστε  το δημόσιο σύστημα υγείας. 
Την ώρα που η κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μνημονιακών μέτρων, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση και επιπλέον βάλλοντας με περίσσια αναλγησία  κατά των ΚΥ-Νοσοκομείων του νησιωτικού χώρου, αδιαφορώντας προκλητικά για τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες της χώρας με τις........
γεωγραφικές ιδιομορφίες και την ανυπαρξία οργανωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης την οποία καλύπτουν τα Νοσοκομεία με τη λειτουργία τους, καταδικάζει τον ελληνικό λαό σε ελλιπή υγειονομική φροντίδα.
Τα αποτελέσματα από  την υλοποίηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχουν οδηγήσει:
Στον αποκλεισμό από τις υπηρεσίες υγείας μεγάλων ομάδων πληθυσμού που βιώνουν τη φτώχεια ή βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι επειδή έχουν μείνει άνεργοι.
Στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις και στην επιβολή χαρατσιών στα Νοσοκομεία.
Στη δημιουργία του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ με την συστηματική υποχρηματοδότησή του, τη διάλυση των υγειονομικών του υπηρεσιών, ταλαιπωρώντας εκατομμύρια ασφαλισμένους πολίτες και χιλιάδες γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Στην πλήρη αποδιοργάνωση των Νοσοκομείων λόγω υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης, καταλήστευσης των ταμειακών διαθεσίμων τους με τη διαδικασία του PSI και τώρα με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων και τα νέα οργανογράμματα.
Στη συγχώνευση με τη Σύρο, αποδυνάμωση και κατάργηση του Νοσοκομείου Νάξου. με την χλιαρή αντίσταση αν όχι ανοχή του Δήμου.
Στη διάλυση των δομών πρόνοιας από τους Δήμους (Βοήθεια στο Σπίτι)
Νοσοκομεία  ανοιχτά για το λαό και όχι  για τους επιχειρηματίες της υγείας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί ένα νέο  αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο και με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.
Διεκδικούμε στη Νάξο Νοσοκομείο, αυτόνομο, αναβαθμισμένο, άρτια στελεχωμένο και με την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Ζητάμε από το Δήμο να υπερασπιστεί αγωνιστικά την ύπαρξη του Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου.
Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στο Πανναξιακό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η επιτροπή αγώνα για την υγεία την Πέμπτη 31/1/2013 στις 06:30μμ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :