Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2013

Δένει τα πλοία η ΠΝΟ 31 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 48ωρη απεργία
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου λόγω 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Την απόφαση αυτή έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ σε έκτακτη συνεδρίαση της αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» στο οποίο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά των ναυτικών και στον κλάδο της......... ακτοπλοΐας. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών επισημαίνουν πως το νομοσχέδιο αποτελεί αιτία πολέμου για την Ομοσπονδία και τους ναυτεργάτες  «που δηλώνουν ότι θα δώσουν τον αγώνα τους με όλα τα μέσα που διαθέτουν για την υπεράσπιση των αυτονόητων αιτημάτων τους».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ αναφέρεται πως κατά τη συνεδρίαση αποφάσισε την πλήρη καταδίκη του νομοσχεδίου απαιτώντας την άμεση απόσυρση του και «κατέληξαν ότι το Σχέδιο αυτό αποτελεί ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει για τους Έλληνες ναυτεργάτες, ιδιαίτερα για εκείνους που απασχολούνται στην επιβατηγό ναυτιλία». 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «...ουσιαστικά καταργεί  εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά, μεταξύ άλλων, τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και την δεκάμηνη απασχόληση στην Ακτοπλοΐα, ενώ προκειμένου για τα ποντοπόρα φορτηγά πλοία, κατεδαφίζει τον θεσμό της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μια και εισάγεται στο χώρο της ναυτικής εργασίας η διαδικασία σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας, που θα καταρτίζονται μεταξύ του πλοιοκτήτη και του Έλληνα ναυτικού για ναυτολόγηση σε θέση κατώτερου πληρώματος». 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ συζήτησε και άλλα ζητήματα όπως «τη μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, τη συνέχιση για πολλούς μήνες της μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας, τη επιβολή της άδικης και εξοντωτικής φορολογίας εισοδήματος στους ναυτεργάτες και άλλα». 
http://www.tovima.gr/
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια Νέας δίκης για τη ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 22η συνεδρίαση, Παρασκευή 25/1/13

ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=18452&pos=4&cat_id=48