Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012

Οργισμένη ανακοίνωση Φιλοζωικής εναντίον Δήμου Νάξου και ανεύθυνων πολιτών

Σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας  εγκαταλείφθηκαν στο χώρο της  Φιλοζωικής Νάξου 3 σκυλάκια  με το τελευταίο, σημερινό κρούσμα να μας φέρνει στα όρια της αγανάκτησης  ...Με ποιο δικαίωμα αποφασίζουν άλλοι, παντελώς ξένοι με το έργο μας και τις δραστηριότητές μας, τι μπορούμε να διαχειριστούμε και σε ποια χρονική στιγμή? Από πότε η Φιλοζωική Νάξου, μία εθελοντική οργάνωση, που ουδέποτε έχει εισπράξει έστω και 1 ευρώ ενίσχυσης από το Δήμο, έγινε το άλλοθί τους στην....
εγκατάλειψη των κατοικιδίων τους? Έχει βοηθήσει κάποιος από αυτούς το έργο μας έστω υπενθυμίζοντας  στο Δήμο το νόμο και ζητώντας από το Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του?? 
Ο λόγος ύπαρξης του  σωματείου μας είναι η περίθαλψη  των αδέσποτων. Τα ζώα που εγκαταλείφθηκαν στο χώρο μας ήταν οικόσιτα ανεύθυνων δημοτών, ευθυνόφοβων ιδιωτών που πήραν την απόφαση ότι έχουν δικαίωμα να αυθαιρετούν, να παραβιάζουν ιδιωτικό χώρο και να διαπράττουν αδίκημα θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη ζωή του ζώου που εγκαταλείπουν αλλά και όσων είναι εκεί, απλά επειδή αυτό εξυπηρετούσε τις ανάγκες τους τη δεδομένη στιγμή. 
Μία επιπλέον δυσάρεστη προέκταση  και συνέπεια αυτής της ανευθυνότητας  είναι η αδυναμία μας να περιθάλψουμε, λόγω αυτών των συνθηκών, τα ζώα που πραγματικά μας έχουν ανάγκη, τα κυριολεκτικά αδέσποτα..Και αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο για την οργάνωσή μας… 
Αυτό που ζητούμε για  ακόμη μία φορά να μην παρεμποδίζεται  το έργο που επιτελούμε από το υστέρημα του χρόνου και των δυνάμεών μας.  Η Φιλοζωική Νάξου δεν μπορεί, και δεν θα είναι το άλλοθι του ιδιώτη που παρανομεί και του Δήμου που αδυνατεί ή δεν είναι πρόθυμος να εφαρμόσει το νόμο όσον αφορά τα αδέσποτα αλλά και τους ιδιοκτήτες που παραμελούν ή κακοποιούν τα κατοικίδιά τους.
Επιτέλους ας αναλάβουν όλοι, φορείς και ιδιώτες, τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.

Η Φιλοζωική  Νάξου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :