Σάββατο, Δεκεμβρίου 22, 2012

Αρθρο Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη με θέμα την αναγκαιότητα λειτουργίας του Νοσοκομείου στη Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη αν και έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου του νοσοκομείου, δεν μπορεί να λειτουργήσει το νοσοκομείο λόγω οφειλών του δημοσίου στην ανάδοχο του έργου. Το θέμα είναι..... πολύ σοβαρό και δικαιολογημένα ο λαός της Σαντορίνης και οι φορείς του νησιού διαμαρτύρονται.
Η Σαντορίνη είναι ένα νησί με πολύ τουρισμό πουχρειάζεται οπωσδήποτε Νοσοκομείο, ενώ θα καλύπτει άμεσα και τις ανάγκες των Σαντορινιών αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων των γύρω νησιών. Άλλωστε μη λησμονούμε ότι η Σαντορίνη προσφέρει μεγάλα ποσά -λόγω του τουρισμού- κάθε χρόνο στην Εθνική μας οικονομία.

Ενώ η Σαντορίνη και ο Σαντορινιός λαός προσφέρουν στην Πατρίδα μας, το κράτος δεν προσφέρει αυτά που οφείλει στο νησί αυτό. Παράδειγμα ο τομέας της Υγείας και της λειτουργίας της νοσοκομειακής μονάδας. Πρόσφατα είχαμε τη συγκέντρωση 2.000 πολιτών της Σαντορίνης, που με μπροστάρη το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο εζήτησαν τη λειτουργία του νοσοκομείου. Εγώ ως Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης και ως δημοσιογράφος αλλά και ως ενεργός δημοκρατικός πολίτης των Κυκλάδων ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή του Σαντορινιού λαού σ αυτό το δημοκρατικό και δίκαιο αίτημα. Όλοι μαζί μακριά από κομματικές σκοπιμότητες πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας για να πιέσουμε την κεντρική εξουσία και να λειτουργήσει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο και μάλιστα σύντομα.

Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε και την περίπτωση του Sea Diamond όπου κάποιοι χρωστάνε πολλά στη Σαντορίνη και πρέπει το νησί να απαλλαγεί από αυτό το κουφάρι. Το κράτος χρωστάει πολλά τόσο στη Σαντορίνη όσο και στα Κυκλαδονήσια μας γενικότερα. Εμείς που γεννηθήκαμε και ζούμε σε αυτά τα νησιά πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι χωρίς σκοπιμότητες απέναντι στο «Αθηναϊκό» κράτος. Πρέπει να διεκδικήσουμε. Να διαμαρτυρηθούμε. Ζούμε σε δύσκολη εποχή, μην αφήσουμε όμως την Τρόικα, το ΔΝΤ, τα μνημόνια, την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση να μας καταβάλλουν. Ας υψώσουμε το ανάστημά μας ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί σα μια γροθιά. Το σύστημα που το υπηρετούν οι επαγγελματίες πολιτικοί και οι παλαιοκομματικοί σίγουρα είναι εχθρικό απέναντι σε μας τους εργαζόμενους, όπως και σε όλους τους νησιώτες και όλο το λαό μας. Αυτό το σύστημα όμως μπορούμε να το αλλάξουμε με αγώνες και διεκδικήσεις.

Αγώνας λοιπόν για να λειτουργήσει Νοσοκομείο στη Σαντορίνη γιατί το θέλει, το απαιτεί και το δικαιούται ο Σαντορινιός λαός.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :