Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ AΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΣΜΥΡΙΔΙΚΟ

Στις 11 Δεκεμβρίου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ του «Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου» στα γραφεία του στο Γαλάτσι, τέθηκε το θέμα των τελευταίων εξελίξεων για το σμυριδικό και συγκεκριμένα το σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεων Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειάς (ΑΠΕ) και άλλες διατάξεις, όπου στο άρθρο 12 "Ρύθμιση Θεμάτων ΝαξίαςΣμύριδας", παράγραφο 4 αναφέρεται ότι "από 1/1/2015 αναστέλλεται η λειτουργία των...... σμυριδωρυχείων Νάξου, καθώς και η ισχύς κάθε νομοθετικής διάταξης η διοικητικής πράξης που αντίκειται στην παρούσα ρύθμιση". 
Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Απεραθίτικου Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου στο Γαλάτσι, εκφράστηκε η συμπαράσταση των μελών της στην επιτροπή αγώνα για το σμυριδικό πρόβλημα που εκλέχτηκε στη Γ.Σ των σμυριδεργατών στις 17-9-12 στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Η Γ. Σ εξουσιοδότησε το νέο Δ,Σ που θα εκλεγεί την 11η Νοεμβρίου να συμπαρασταθεί σε κάθε δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα της επιτροπής αγώνα για το σμυριδικό ζήτημα καθώς και στα προβλήματα των κατοίκων του χωριού μας.
Η άδικη,βιαστική και παράλογη απόφαση αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων Υπουργών Εργασίας και Περιβάλλοντος ότι θα λύσουν το ζήτημα!
Η ανεργία, η μετανάστευση, η φτώχεια και η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης θα είναι μερικές από τις συνέπειες για δεκάδες οικογένειες των χωριών μας.
Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των σμυριδεργατών,συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα μας βρίσκουν συμμάχους σε κάθε λογικό πρόβλημα τους. Το Δ.Σ στηρίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευης και τις ενέργειες της επιτροπής αγώνα για το σμυριδικό, ενώνοντας τη φωνή και την αγωνία του με τους κατοίκους της ορεινής Νάξου. Ο «Απεραθίτικος σύλλογος Νάξου», θα απευθυνθεί στο Πολυτεχνείο, με σκοπό να διερευνήσει, αν υπάρχει βιώσιμη λύση της αξιοποίησης της σμύριδας ως στοιχείο του ορυκτού εθνικού πλούτου. 
Το Δ.Σ του Απεραθίτικου Συλλόγου καλεί τους αρμοδίους Υπουργούς, έστω και την τελευταία στιγμή, να επανεξετάσουν τη σχετική τροπολογία η οποία προβλέπει το οριστικό κλείσιμο των ορυχείων την 1-1-15 και οδηγεί σε μαρασμό ολόκληρη την ορεινή Νάξο. Οι διαβουλεύσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και εργαζομένων θα συμβάλει στην εξεύρεσή δίκαιης λύσης και θα εκτονώσει την ήδη τεταμένη και πιθανόν ανεξέλεγκτη κατάσταση.
Από το Δ.Σ του Απεραθίτικου συλλόγου Νάξου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :