Δευτέρα, Δεκεμβρίου 17, 2012

Μανώλης Γλέζος και Νίκος Συρμαλένιος: "Να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη για το κλείσιμο των σμυριδορυχείων"

Σε συγκέντρωση  της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ), στα γραφεία του Συλλόγου Απεραθιτών στο Γαλάτσι με θέμα το σμυριδικό, συμμετείχαν χθες βράδυ 16/12 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Μανώλης Γλέζος και Νίκος Συρμαλένιος.
Στη συγκέντρωση, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των ναξιακών φορέων, εισηγήθηκε ο πρόεδρος της  Κορώνου Νίκος Χουζούρης, ακολούθησε πλούσια και......
δημιουργική συζήτηση, η οποία με βάση τη συνόψιση του  προέδρου της ΟΝΑΣ Νίκου Μαϊτού κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα που ζητά την άμεση απόσυρση του άρθρου 12 από το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο και σε συγκεκριμένο προγραμματισμό δράσης.
Στη συγκέντρωση ο  Μανώλης Γλέζος, αφού αναφέρθηκε στο  ιστορικό των σμυριδορυχείων και  στην αξία της Ναξιακής σμύριδας, πρότεινε ως πρώτο αδιαπραγμάτευτο στόχο την απόσυρση του άρθρου 12, που προβλέπει το κλείσιμο των σμυριδορυχείων από 1/1/2015 και τη χάραξη μαζί με όλους τους επιστημονικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους του φορείς του νησιού, τακτικής και στρατηγικής αγώνα για την επίλυση του σμυριδικού, στη βάση της κοινωνικής ιδιοκτησίας και της παραγωγικής και αναπτυξιακής προοπτικής που μπορεί και πρέπει να έχει για το νησί. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η εξόρυξη και η αξιοποίηση της σμύριδας δεν αφορά μόνο τη ναξιακή οικονομία, αλλά είναι προς όφελος συνολικά της εθνικής οικονομίας.
Ο Νίκος Συρμαλένιος  από την πλευρά του, επεσήμανε  ότι όλοι, μετά από τις διαβεβαιώσεις  του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση  και του αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου που μας είπαν ότι το θέμα θα το κοιτάξουμε με θετική προοπτική, πρέπει να αισθανόμαστε προσβεβλημένοι από την κοροϊδία, αφού δεν εκφράστηκε καμιά σκέψη για κλείσιμο των σμυριδορυχείων και επίσης πριν την κατάθεση της διάταξης δεν έγινε καμιά διαβούλευση με το σωματείο και τους φορείς της Νάξου. Τόνισε, επίσης, ότι μαζί με την οργάνωση της απόκρουσης της διάταξης, θα πρέπει να προετοιμαστούμε άμεσα για την κατάθεση της εναλλακτικής μας πρότασης και το ενδεχόμενο ακόμα και να διατυπωθεί σχέδιο νόμου για μια ολοκληρωμένη αξιοποίηση και ανάπτυξη της σμύριδας, που αποτελεί μοναδική πλουτοπαραγωγική πηγή του νησιού.
  
17/12/2012  
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :