Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2012

Πλήρης στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενάντια στο κλείσιμο των ΔΟΥ στα νησιά

Την απόλυτη  στήριξή του προς τους Δημάρχους  και φορείς των νησιών του Αιγαίου  εξέφρασε ο Νίκος Συρμαλένιος στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση, σχετικά με το κλείσιμο των ΔΟΥ στα νησιά.
Στη σύσκεψη έγινε  φανερό ότι, παρά τις διαμαρτυρίες και  τις ενστάσεις των εκπροσώπων των νησιών, που έθεσαν σοβαρά ζητήματα και ερωτηματικά για την άμεση δυνατότητα υποκατάστασης των μέχρι σήμερα υποθέσεων για τις οποίες προσφεύγουν οι............
πολίτες στις εφορίες, η κυβέρνηση προχωρά ούτως ή άλλως στην ειλημμένη απόφαση της να κλείσουν οι ΔΟΥ μέχρι τις 14/1/2013, αφού όπως δηλώθηκε ξεκάθαρα, αυτό αποτελεί δέσμευση του 2ουμνημονίου.
Αναπάντητα έμειναν  επίσης τα ερωτήματα για την πλήρη  υποκατάσταση των ΔΟΥ από τα φορολογικά ΚΕΠ, αφού οι αποφάσεις αυτές προχωρούν, χωρίς προετοιμασία, χωρίς υποδομή, χωρίς δοκιμαστικό μεταβατικό στάδιο, χωρίς ολοκλήρωση του συστήματος TAXIS. Έτσι, παρά τις εξ αντιθέτου υπουργικές διαβεβαιώσεις, δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις, ούτε για την ταλαιπωρία μετακίνησης των πολιτών από νησί σε νησί, ούτε για τη διασφάλιση των εργαζομένων, ούτε και για τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των νέων υπηρεσιών, οι οποίες θα φιλοξενούνται υποχρεωτικά σε χώρους των κατά τόπους ΟΤΑ.
Επίσης χθες Πέμπτη 1/11, σε συνάντηση αντιπροσωπείας βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από το Θ. Δρίτσα (Α΄Πειραιά), Γ. Ζερδελή (Λέσβου), Α. Καλογερή (Σάμου), Δ. Γάκη (Δωδεκανήσου) και Ν. Συρμαλένιο (Κυκλάδων), με τους Δημάρχους Άνδρου Γ. Γλυνό, Λέσβου Δ. Βουνάτσο, Θήρας Ν. Ζώρζο, Τήνου Π. Κροντηρά και Ικαρίας Χρ. Σταυρινάδη, επαναλήφθηκε και πάλι η πλήρης στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον αγώνα των νησιωτικών ΟΤΑ και των τοπικών φορέων για τη διατήρηση των ΔΟΥ, αλλά και των άλλων υπηρεσιών, που είναι σε διαδικασία κλεισίματος (Τελωνεία, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία). Επισημάνθηκε ότι τα νησιά δέχονται πλέον συνεχή χτυπήματα, αφού το κλείσιμο ζωτικών υπηρεσιών και η συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας, παιδείας και άλλων κοινωνικών δομών, όχι μόνο δεν παίρνουν υπόψη τις συνθήκες της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, αλλά δημιουργούν πρόσθετα και δυσβάστακτα προβλήματα για τη διαβίωση και παραμονή των κατοίκων στα νησιά.
         2/11/2012
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :