Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2012

Δήλωση του Μανώλη Γλέζου για το κλείσιμο Εφοριών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Η Κυβέρνηση  ξεπέρασε τον εαυτό της σε παραλογισμό και προκλητικότητα. Δύο Εφορίες στις Κυκλάδες με τα 24 κατοικημένα νησιά, δύο Εφορίες και στα Δωδεκάνησα, με τα 26 κατοικημένα νησιά!!!
Μα πού νομίζουν ότι βρίσκονται, επιτέλους; Τα υπουργικά  γραφεία δεν έχουν ένα χάρτη της Ελλάδας, για να θυμούνται ότι είμαστε η κατ’ εξοχήν ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ χώρα της Ευρώπης; Και στα νησιά αυτά δεν κάνουν μόνο τις..................
διακοπές τους τουρίστες, αλλά ζουν μόνιμα καιΈλληνες πολίτες, που, εκτός από υποχρεώσεις, έχουν και δικαιώματα.
Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης; Αυτή είναι η πολυαναμενόμενη αναπτυξιακή προοπτικήτης χώρας; Έτσι θεωρούν ότι εξυπηρετείται η πάταξη της φοροδιαφυγής; Πότε θα καταλάβουν ‒και θα το αποδείξουν έμπρακτα αυτό‒ ότι δεν μπορούμε να νομοθετούμε οριζόντια; Οι νόμοι δεν μπορούν να είναι ίδιοι στη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα. ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ!
Οι συνθήκες και τα προβλήματα είναι διαφορετικά στα νησιά μας και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν, να το αναγνωρίζουν και να τοσυνυπολογίζουν σε κάθε τους ενέργεια όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι μας διοικούν, και μάλιστα θεωρούν ότι είναι και… αναντικατάστατοι!
Ο Υπουργός Οικονομικών  πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα αυτή την απόφαση. Αλλιώς ας πάει να ζήσει σε ένα νησί όχι για πολύ, μόνο για τρεις μήνες. Χωρίς υπηρεσιακό ελικόπτερο, εννοείται.
Έλεος πια με την αναλγησία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης!
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :