Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2012

«Ξεμπλοκάρει» από Δευτέρα η καταβολή του εφάπαξ σε δημοσίους

Την υλοποίηση  της απόφασης της κυβέρνησης για τη σταδιακή εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου μετά την εκταμίευση της δόσης δρομολογεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης με την έναρξη της διαδικασίας  για τη χορήγηση του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου.
Σήμερα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό και με τη.........
συμμετοχή του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Κοκκόρη, του προέδρου του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Μιχάλη Κωνσταντίνου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν οι τρόποι για την άμεση καταβολή των οφειλομένων προς τους ασφαλισμένους.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός προέβη στην εξής δήλωση:

«Αφού διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της χώρας μας τώρα πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της απορρόφησης και της απονομής των εφάπαξ το οποίο πρέπει να κερδηθεί οπωσδήποτε διότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Πρέπει να καταβάλουμε σε 40.228 δικαιούχους εφάπαξ 1.1 δις ευρώ και αυτό μέχρι το τέλος του 2013.  Γι’ αυτό και σήμερα συνεργαστήκαμε με τον πρόεδρο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων κ. Κωνσταντίνου και υπηρεσιακούς παράγοντες σχεδιάζοντας την στρατηγική για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Από την Δευτέρα θα ενισχύσουμε με επιπλέον υπαλλήλους, αυτούς που ήδη εργάζονται στο Ταμείο πάνω στην απονομή των εφάπαξ ενώ οι εργασίες θα συνεχίζονται και το απόγευμα. Στόχος είναι να εξυπηρετούνται περίπου 4.000 δικαιούχοι το μήνα μέχρι την τελική επίτευξη του στόχου και αυτό το στόχο θα τον καταφέρουμε».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :