Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2012

Ανοιχτή εκδήλωση για το ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΩΝΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το  τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Κορώνου Νάξου και                        η συντονιστική επιτροπή για το αιολικό πάρκο Κορώνου σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου με θέμα:  "ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΩΝΟΥ "
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Όπα ρε παρέα, αφήσατε τις εκδρομούλες στα ξένα και τώρα θα μιλήσετε για το αιολικό? Τι θα πείτε? Ότι το χωριό σας ενώ είναι παραδοσιακός οικισμός, εσείς επιτρέψατε να φυτευτούν οι ανεμογεννήτριες στα βουνά του χωριού σας. Άραγε ποιος ήταν ο ιθύνος νους? Τουλάχιστον η εταιρεία δίνει δωρεάν ρεύμα στους κατοίκους του χωριού? Κολοκύθια! Ναι με την ρίγανη. Θα μου πείτε τώρα ότι κάποιοι ντόπιοι εργάζονται στο αιολικό. Ωραία, πόσοι είναι αυτοί? Νομίζω ότι είναι δυο και ο ένας είναι άνω των πενήντα ετών. Μπράβο ρε παρέα, ωραίες επιλογές γίνονται αξιοκρατικότατες. Άραγε στην θέση του, δεν θα μπορούσε να μπει ένα νέο παιδί? Θα μου πείτε τώρα και τι ζόρι τραβάω? Έτσι κουβέντα να κάνουμε για να μαθαίνει και ο κόσμος. Να ρωτήσω και κάτι, ποιος θα μιλήσει στον σύλλογο σας? Μήπως ο ιθύνος νους? Την έκανε λέει από την Κόρωνο και τώρα προετοιμάζει στην χώρα, την επάνοδο του στα κοινά της Κορώνου. Ξέρετε τι λέω? Περασμένα μεγαλεία και όνειρα απατηλά. Τώρα που το έφερε και η κουβέντα, ρε παρέα να πείτε και κάτι για τα όνειρα γιατί με το αιολικό, έχει αλλάξει η φορά του ανέμου και δεν ακούγονται νέες προφητείες στον ορίζοντα.

Υ.Γ. Η επόμενη εκδρομούλα που θα γίνει, μήπως στην Γερμανία? Έτσι ρε παρέα για να ξεπληρώσετε την φιλοξενία που κάνατε πριν από μερικά χρόνια, στους φίλους σας τους Γερμανούς. Είστε όντως φιλόξενοι αλλά και με μνήμη χρυσόψαρου διότι ξεχάσατε τις θηριωδίες των ναζί στο χωριό σας. 450 ήταν εκείνοι που πέθαναν από την πείνα και εσείς κύριοι φιλοξενήσατε τους απογόνους των βαρβάρων. Μήπως για το ευχαριστώ? Να σας πω και κάτι, δικαίωμα σας είναι αλλά ότι και κάνετε, δεν έχετε αλληλεγγύη διότι αν σας ζητήσει κάποιος ένα πιάτο φαί δεν θα του το δώσετε, θα προτιμήσετε να πάτε εκδρομούλες και να βγάλετε καμιά φωτογραφία για να αποδείξετε ότι πήγατε στα ξένα. Έτσι γιατί είστε ξενοχαράδες.

Ανώνυμος είπε...

ΧΟΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Οπα μεγαλε !!!!!!!!!!
Ο συλλογος ειναι ο μοναδικος ενας που την τελευταια 10ετια δραστηριοποιητε μεσα στην Χωρα. Με ισχυρη δυναμη τα πολυπληθη μελη του ειναι ο μονος συλλογος που σε καθε εκδηλωση γεμιζει ασφικτικα την λεσχη του συλλογου ή τα μεγαλυτερα μαγαζια του νησιου μας. Με ισχυρη κοινωνικη προσφορα στην Χωρα και το Χωριο Μας. Παντα προθυμοι να προσφερουμε και προσχαροι να απογιωσουμε το κεφι.
Ολες σου οι αποριες μπορουν να λυθουν αν παρευρεθεις στην συγκερντρωση της Κυριακης και μας βοηθησης με τις συμβουλες σου και τις παρατηρησεις σου. Σε ευχαριστουμε εκ των προτερων για την παρουσια σου.

Ανώνυμος είπε...

πρώτε σχολιαστή δε σε βλέπω να τρέφεις και το ίδιο μίσος για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας , η Κόρωνος και οι Κορωνιδιάτες είναι το πρόβλημά σου ?

Ανώνυμος είπε...

Να τα πάρουμε με την σειρά, ένα-ένα για να είμαστε κατανοητοί και για να μαθαίνει η ναξιακή κοινωνία. Το πρόβλημα δεν είναι οι κορωνιδιάτες, σίγουρα όχι. Το πρόβλημα είναι όσοι τους παίρνουν στο λαιμό τους.

Πάμε παρακάτω, ποιος κορωνιδιάτης ρωτήθηκε για το εάν θέλει αιολικό πάρκο στον τόπο του? Σίγουρα κανείς. Αλλά πάλι και αν τον ρωτούσαν, θα έλεγε Ναι, ξέρετε γιατί? Γιατί η κλίκα έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού, πολύ παραμύθι και πολύ ευκολόπιστος κόσμος.

Στην Κωμιακή τι συνέβη? Έγινε λαϊκή συνέλευση για το εάν οι κάτοικοι του χωριού επιθυμούν αιολικό πάρκο. Αυτοί είπαν Όχι, στην Κόρωνο έγινε το αντίστοιχο? ΟΧΙ.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αντιδράσεις, παρακολουθείτε τα γεγονότα? Στην Κρήτη γίνεται της Κερατέας, το έχετε πάρει χαμπάρι? Στην Χίο πάλι τα τοπικά μέσα αφήνουν υπονοούμενα ότι οι μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού δεν ήταν και τόσο αθώες. Γιατί? Γιατί οι περιοχές που κάηκαν είναι υποψήφιες για αιολικά πάρκα και οι κάτοικοι του νησιού αντιδρούσαν. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αλλά σίγουρα ακούγεται περίεργο.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αντιδράσεις γιατί κανένας υπεύθυνος άνθρωπος δεν επιθυμεί να γίνει ο τόπος του, βιομηχανικός σταθμός δήθεν πράσινης ενέργειας όπου το χρήμα ταξιδεύει στο εξωτερικό, και οι ντόπιοι πληθυσμοί δεν έχουν καμία απολαβή.

Γιατί ξενιστήκατε κύριοι, τι είναι ψέμα από την πρώτη ανάρτηση? Πείτε μου σας παρακαλώ. Τι έχετε κάνει γι’ αυτό το θέμα? Διότι καλές οι εκδηλώσεις σας, ωραίοι οι χοροί σας, όμορφες οι προκλητικές εκδρομούλες σας σε περιόδους βαθύτατης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης αλλά από ουσία δεν έχουμε αποκομίσει κάτι, ή μήπως κάνουμε λάθος?

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον φιλε μου. Επειδη αρχισες να μιλας πιο σοβαρα πρωτον ας ριξουμε τις μασκες της ανωνυμιας. Δημοκρατικα ο καθεενας ειναι υπευθυνος για αυτα που λεει.
Στο πρωτο σκελος της δευτερης αναρτiσης σου εχεις δικιο δεν ρωτηθηκε κανενας. Το εργο καλως η κακως εγινε και λειτουργει. Εστω και αργα καποιοι Κορωνιδιατες ξεκινουν εναν αγωνα για καποια προβληματα της συμβασης και ο συλλογος παραχωρει την αιθουσα για ενημερωση. Ελα λοιπον και εσυ εκει να ακουσεις τι θα μας πουν και να πουμε και εμεις τις αποψεις μας και να αγωνιστουμε ολοι μαζι για τα συμφεροντα της Κορωνου.
Οι εκδρομες ποτε δεν ειναι προκλητικες παντα περα απο την ψυχαγωγια εχουν και εκπαιδευτικο χαρακτηρα γιατι ακομα και το διαφορετικο που βλεπεις σε βοηθα να ανοιξει ο οροζοντας σου.
Οι εκδρομες του συλλογου μας πρωτον παντοτε εχουν μεγαλη συμμετοχη ειναι οσο πιο οικονομικες γινετε και γινονται με επιτυχια. Δευτερο η Κωσταντινουπολη ειναι μια πολη που 12 χρονια στο σχολειο μαθαινεις για τα μνημεια της. Ειναι εκει και η εδρα της Ορθοδοξιας. Η εκδρομη μας οχι μονο δεν ηταν προκλητικη αλλα και να εισαι σιγουρος οτι ειχε και εκπαιδευτικο χαρακτηρα. Ειδαν και εμαθαν πολλα οι συμμετεχοντες. Αλλωστε η εκδρομη αυτη ηταν η πρωτη μας πολυημερη και αφου πρωτα εχουμε επισκεφθει σχεδον ολα τα νησια των Κυκλαδων.
Το καινουριο συμβουλιο του συλλογου το οποιο ειναι ενα χρονο και απαρτιζετε απο νεους κανει πολλες προσπαθειες και αν περασεις κανενα βραδυ απο τον συλλογο που λειτουργει καθημερινα μπορουμε να σε ενημερωσουμε.

Φιλικα Προεδρακης
Μελος του Συμβουλιου