Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

Βόμβα Λαφαζάνη : Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!!!!!! (βίντεο)


Δήλωση - σοκ για την πολιτική ισχύ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο ίδιος μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ 1 εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά του κόμματος, όσο και κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας περιοδεύει σε όλη τη χώρα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την πτώση της κυβέρνησης και τη διενέργεια εκλογών προκειμένου, ο κ. Λαφαζάνης, έριξε την... βόμβα του, αναφέροντας: "Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε".
Η δήλωση αυτή έχει ήδη προκαλέσει συναγερμό στο επιτελείο του κ. Τσίπρα, στην............
Κουμουνδούρου, καθώς ορισμένοι εκτιμούν ότι μόνον τυχαία δεν είναι.
Πιστεύουν ότι εντάσσεται στον ακήρυκτο πόλεμο που σοβεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ από όσους είναι αντίθετοι στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να τον μετεξελίξει σε ένα ενιαίο κόμμα μέσα από το συνέδριο που θα γίνει σε λίγους μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαφαζάνης ως επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος αντιτάσσεται σε αυτή την επιλογή.
Επίσης είναι γνωστή η εσωτερική διαπάλη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και οι διαφωνίες του κ. Λαφαζάνη και ομάδας στελεχών για την στάση του κ. Τσίπρα απέναντι στην Ευρώπη.
Τον κατηγορούν, μεταξύ άλλων, ότι μετά τις εκλογές δεν δείχνει το ίδιο αντιευρωπαϊκό πνεύμα και του καταλογίζουν ότι όσο πλησιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία τόσο στρογγυλεύει την πρακτική και τη ρητορική του.
Αντιδράσεις για δηλώσεις Λαφαζάνη
"Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει πριν από τις εκλογές". Με αυτή την φράση επέλεξε να απαντήσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσα είπε περί μη ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε όχι απλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα έτοιμος, αλλά ήταν και πριν ακόμα από τις εκλογές του Ιουνίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις των Γιώργο Μπαλάφα και Κώστα Ζαχαριάδη:
"Μετά από 5 χρόνια ύφεσης, λιτότητας, εσωτερικής υποτίμησης και φτωχοποίησης, με όλους τους δείκτες κοινωνικής ευημερίας να έχουν καταρρεύσει (25% ανεργία…) η μόνη διέξοδος είναι να στείλουμε τις δυνάμεις της διαπλοκής και της συνδιαλλαγής στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ο παλιός πολιτικός κόσμος πνέει τα λοίσθια και μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με αυτοπεποίθηση και συνοχή αποτελεί την μόνη εναλλακτική λύση.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της χώρας είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος απέναντι στο αδιέξοδο Μνημόνιο.
Μας λένε λοιπόν, τι θα κάνετε, έχετε σχέδιο;
Τους απαντάμε: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη, να σώσουμε τούτο το τόπο από τη καταστροφή, από τη παρακμή, από το βούρκο της διαφθοράς, από την εξάρτηση και τη τοκογλυφία. Και είμαστε έτοιμοι, με τη στήριξη του λαού μας, να συγκρουστούμε. Να συγκρουστούμε με μεγάλα συμφέροντα και μέσα και έξω από τη χώρα.
Με την εγχώρια διαπλοκή και τη διεθνή τοκογλυφία. Να αξιοποιήσουμε τη διαπραγματευτικές δυνατότητες στο ευρωπαϊκό επίπεδο, που ποτέ δεν αξιοποίησαν οι παραδομένες μνημονιακές κυβερνήσεις. Και να προχωρήσουμε στη παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή http://news247.gr





Λαφαζάνης :" Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβενρήσουμε" από fon1972
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :