Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2012

Η κεντρική ομιλία της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ στην απεργιακη συγκέντρωση στις 6 Νοέμβρη

Τα νέα μέτρα 13,5 δις και ο προϋπολογισμός 2013 που φέρνει η κυβέρνηση μαζί με την ΤΡΟΙΚΑ προς ψήφιση στη βουλή, είναι ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος όλου του λαού και την  ίδια στιγμή ισχυρίζονται ότι η εξόντωσή του, γίνεται για τη σωτηρία του.

  • Είναι εγκληματίεςόταν πετσοκόβουν τις συντάξεις των 500 ευρώ και φορολογούν το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ
  • Είναι εγκληματίες όταν στερούν τα φάρμακα από τα.................. γερόντια και κόβουν τα πενιχρά επιδόματα από τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Είναι εγκληματίες όταν αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους και αυταπασχολούμενουςνα μην πάρουν ποτέ σύνταξη.
  • Είναι εγκληματίεςόταν οπλίζουν το χέρι του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγήςμε κατασταλτικούς μηχανισμούςνα πυροδοτούντη βία των φασιστοειδών σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών.
  • Επιδιώκουν να ξεπαστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους με την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλοςεπιτηδεύματοςτην εισφορά αλληλεγγύης και το εξοντωτικό φορολογικό συντελεστή 26% έως 33% από το πρώτο ευρώ.
  • Εξαθλιώνουν τους αγρότες με τη μείωση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξηςτηφορολόγηση των χωραφιώντη μεγάλη αύξηση των εισφορών σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ κ. α.

Το θέατρο που  παίζεται για τη <<σκληρή διαπραγμάτευση>>, την <<κακιά Τρόικα>> και τις <<κόκκινες>> γραμμές είναι στάχτη στα μάτια του λαού.
Τα μέτρα  είναι ήδη προαποφασισμένα και  ψηφισμένα από το πρώτο και  δεύτερο μνημόνιο και τη Δανειακή Σύμβαση. Απλά με την ψήφιση της εφαρμογής  τους, βάζουν την οριστική ταφόπλακα.
  • Να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
  • Να δείξουμε τη δύναμή μας.
  • Να δυσκολέψουμε την ψήφιση των νέων μέτρων.

     
      Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς τους, για να εξασφαλιστεί η δόση των 31δις, αφού όπως και οι προηγούμενες δεν θα πάει για να σωθεί ο λαός, αλλά για τα κέρδη των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

  Σήμερα που  η κρίση οξύνεται ολοένα και  περισσότερο, και το Κεφάλαιο  εξαπολύει λυσσαλέα επίθεση, στην  προσπάθειά του να τσακίσει τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις μας, δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός. Η καταστολή θα εντείνεται (π.χ. βίαιη καταστολή της 9μηνης απεργίας στην Χαλυβουργία Ελλάδας, στα ναυπηγεία) και παρακρατικές συμπληρωματικές ομάδες θα αξιοποιούνται , θα τους βρίσκουμε μπροστά μας.Μόνο ένα μαζικό ταξικά οργανωμένο εργατικό κίνημα , μπορεί να τσακίσει αυτούς τους μηχανισμούς.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Στέλνουμε σήμερα από την συγκέντρωση μας ένα  μήνυμα προς όλους τους Κεφαλαιοκράτες , τους πολιτικούς τους εκπροσώπους – στα κόμματα τους και τα πάσης φύσεως «παπαγαλάκια» τους.
Στο παιχνίδι αποπροσανατολισμού , κοροϊδίας και παγίδευσης του  ελληνικού λαού , με τα επικοινωνιακά  τους παιχνιδάκια , της δήθεν διαπραγμάτευσης  εμείς δεν τσιμπάμε .
Ξέρουμε καλα  ότι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ έχουν καταλήξει ΚΑΙ γι’ αυτό το τελευταίο όπως μας λένε  πακέτο μέτρων ΚΑΙ για τα επόμενα, πάντα «τελευταία» πακέτα μέτρων .
 Τα μέτρα  είναι εντολές των μονοπωλίων.
Από την ημέρα  που το Κεφάλαιο ίδρυσε την Ε.Ε. , επιδιώκει μέσω αυτής την  υπεράσπιση της μέγιστης δυνατής κερδοφορίας του, με την αποψίλωση κάθε εργατικού δικαιώματος – κατάκτησης – ελευθερίας.
Όπως φυσικά το ίδιο επιχειρούν οι καπιταλιστές και  στις χώρες εκτός Ε.Ε.
Δεν έχουν τα μέτρα καμία  σχέση ούτε με τα χρέη ούτε με τα ελλείμματα .
Μόνο με την  ανάκαμψη της κερδοφορίας των  Τραπεζιτών – Εφοπλιστών – Βιομηχάνων – Μεγαλεμπόρων έχουν σχέση . Και  για να γίνει αυτό πρέπει να τσακίσουν εμάς.

Τα σχέδια τους για τους μισθούς των -580- ευρώ μικτά  και αν …. δεν αφορούν μόνο τον  κατώτερο μισθό , με βάση αυτόν θα αμείβονται όλοι , και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και παντού. Αυτή είναι η ζωή που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας.
Δουλειά από  τα χαράματα μέχρι τη νύχτα για  μεροκάματα πείνας:
Καμιά ελπίδα για  ελεύθερο χρόνο  - καμιά δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά μας- καμία πρόσβαση σε στοιχειώδη υπηρεσίες υγείας πρόνοιας – δουλειά μέχρι τα γεράματα κι αντί για σύνταξη ένα ψωροεπίδομα.
Κι όλα αυτά στην αναμενόμενη ανάπτυξη για την  οποία μας  μιλάνε ΟΛΟΙ, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε, όλοι όσοι πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και ταυτίζουν το μέλλον μας με την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Για μας αυτή η προοπτική  δεν ονομάζεται Ανάπτυξη αλλά μετατροπή  των εργαζομένων σε σκλάβους του 21ου Αιώνα.
Για το ταξικό εργατικό κίνημα μια Ανάπτυξη υπάρχει:
Ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των  μονοπωλίων, αξιοποιώντας όλες τις  παραγωγικές δυνατότητες της  Ελλάδας. Αυτή η ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο με λαϊκή εξουσία και  οικονομία, με αποδέσμευση από την  ΕΕ. Με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για τη μετατροπή τους σε εργατική, λαϊκή ιδιοκτησία που θα αξιοποιείται με βάση τον κεντρικό, πανεθνικό σχεδιασμό για την πλήρη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Μόνο μια εργατική - λαϊκή εξουσία που θα κάνει κοινωνική ιδιοκτησία όχι μόνο τη σημερινή κρατική ιδιοκτησία, αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, μπορεί να οργανώσει με κεντρικό σχεδιασμό την παραγωγή ώστε να αξιοποιούνται στο έπακρο οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.
Μόνο τότε χωρίς  τον ζυγό των παρασίτων της  πλουτοκρατίας ο λαός θα μπορέσει να διαφεντέψει την μοίρα του  και να ευημερήσει.
Συναγωνιστές  – Συναγωνίστριες
Δίνουμε τη μάχη να μην περάσουν τα μέτρα . Εκεί όμως που θα κριθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , εκεί που θα μετρήσουμε και θα μετράμε κάθε μέρα το μπόι μας , είναι στο κατά πόσο θα εμποδίσουμε την εφαρμογή τους .
Αυτά τα μέτρα , αυτές οι πολιτικές δεν ανατρέπονται από τα πάνω . Όσο στην οικονομία  θα κυριαρχούν τα μονοπώλια και ο  οργάνωσή τους η Ε.Ε. , η επίθεση θα είναι αμείλικτη και διαρκής . Δεν φτάνει να καταγγέλλεις τα μέτρα και την Κυβέρνηση, χωρίς να τα βάζεις με τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω, χωρίς να τα βάζεις με τα μονοπώλια.
Συσπείρωση  – μαζικοποίηση , όλο και περισσότερες δυνάμεις να μπαίνουν στη μάχη.
Τίποτα  δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς  την τελευταία λέξη! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Ή εμείς  ή τα μονοπώλια!
Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων.
Δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημένος, αυτός που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και που πρέπει να σημαδέψει. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να δημιουργήσει συνθήκες αδυναμίας λειτουργίας στο πολιτικό σύστημα, να προκαλέσει τριγμούς, να το παραλύσει, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα.
Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.
Η αποδοχή της  διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση.
Όσο υπάρχουν μονοπώλια  δε θα υπάρχει ζωή και προοπτική!
Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα  στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€  και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους- μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.
Έχουμε  τη δύναμη να αντιστρέψουμε τους σχεδιασμούς  τους!
Τρόικα, κεφαλαίο, ΕΕ και κόμματα της πλουτοκρατίας  δεν αλλάζουν.
Τιμή και  ευθύνη για σένα είναι ο μαχητικός  αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι  θα νικήσεις.
Άλλαξε εσύ  θέση και στάση απέναντι σε αυτούς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη. Η εργατική τάξη με τη συμμαχία της, με τους αυτοαπασχολουμένους, με τη φτωχή αγροτιά, τους νέους, να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα. Να πάρουμε στα χέρια μας τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!
ΠΟΛΕΜΑ  ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :