Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2012

Δελτία Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Περιφερειακού  Συμβουλίου Ν. Αιγαίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΟΙΚ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ) που δεν δέχτηκαν στο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης να πάρει θέση το Περ. Συμβούλιο σχετικά με την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το Κ.Κ.Ε στη βουλή από τις 12-7-2012 για την κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και........
των Εφαρμοστικών Νόμων.

Για άλλη μια φορά φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος τους υπέρ της  εφαρμογής της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, συγκυβέρνησης και Ε.Ε που έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους, και φτωχούς αγρότες που στα νησιά πλήττονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Επίσης όσο αφορά το κλείσιμο των ΔΟΥ στη Περιφέρεια του Ν. Αιγαίου η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ψήφισμα για την μη κατάργηση των ΔΟΥ και απευθύνει κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, φορείς των μικρομεσαίων των αγροτών σε όλους τους εργαζόμενους να αγωνισθούν ενάντια στο κλείσιμο των ΔΟΥ αφού οι επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι μεγάλες στις συναλλαγές με την εφορία σε χρόνο και χρήμα καθώς και στην δουλειά των ίδιων των εργαζομένων στις ΔΟΥ.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λίλα Καφαντάρη




Δελτίου Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Σχετικά με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στις 30-10-2012 στη Ρόδο το Περ. Συμβούλιο εκτός των άλλων θεμάτων ασχολήθηκε και με την πορεία υλοποίησης του Ε.Σ.Π.Α κ του Π.Δ.Ε καθώς και με την διαχείριση τον νερού και των λυμάτων και των απορριμμάτων  στο Ν. Αιγαίο.
Από την συζήτηση στο Περ. Συμβούλιο  για άλλη μια φορά αναδείχθηκαν οι 2 πολιτικές σε αυτό. Η Πολιτική της Περιφερειακής Αρχής και όσων συμπορεύονται μαζί της που κριτήριο της στρατηγικής της είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων και η πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Πιο συγκεκριμένα: μέσα από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ και των Π.Δ.Ε τα χρήματα τα οποία θυμίζουμε είναι χρήματα των λαών της Ε.Ε και των Ελλήνων μαζί, κυρίως κατευθύνονται για την στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου π.χ ακόμα και όταν αναφέρονται σε ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων εννοούν επιχειρήσεις των 50-250 ατόμων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα καμία στήριξη των μικρομάγαζων που μαζικά κλείνουν.
Σε πρόσφατο Περιφειακό Συμβούλιο στην Λέρο  ειπώθηκε καθαρά η ανάγκη διοχέτευσης τέτοιων κονδυλίων για την κατασκευή δρόμων που θα διευκολύνουν την μεταφορά εμπορευμάτων σε επίπεδο Ε.Ε. Εμπεριέχει φυσικά και τις προϋποθέσεις για την άρση οποιαδήποτε δεσμεύσεων που υπήρχαν για την απόλυτη ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων για την κερδοφορία τους, με διευκόλυνση στις χωρίς όρους αδειοδότηση, ξεπούλημα- χάρισμα δημόσια γης, ακόμη και σε ακτές, δάση περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ κλπ με πλήρη διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων όπως άλλωστε ψηφίστηκε από την Περιφέρεια, όχι ονομαστικά ως Ε.Ο.Ζ αλλά το περιεχόμενο των Ε.Ο.Ζ.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λίλα Καφαντάρη τόνισε μεταξύ άλλων ότι:  Τα χρήματα αυτά είναι χρήματα  του Ελληνικού λαού και πρέπει να διατεθούν από την Περιφέρεια για την ανακούφιση του λαού σε βασικές ανάγκες σε διατροφή, υγεία, πρόνοια, θέρμανση, στα σχολεία κλπ και όχι στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ακόμη ο χαρακτήρας του Καλλικράτη ως προωθητικού μηχανισμού υλοποίησης όλων των αντιδραστικών αλλαγών που προωθούνται σε όλη την χώρα από και σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. Με την συζήτηση για την διαχείριση του νερού- λυμάτων- απορριμμάτων που αποτελούν πεδίο μεγάλης κερδοφορίας για το κεφάλαιο όπως αποδείχτηκε με την πρόσφατη Ελληνογερμανική συμφωνία στη συνάντηση των 13 περιφερειαρχών με τον Γερμανό υπεύθυνο Χανς Φούκτελ. Στόχος αυτηής της συμφωνίας είναι η παράδοση στο γερμανικό κεφάλαιο δράσει όπως απορρίμματα, ενέργεια κλπ με πρόσχημα την παροχή τεχνογνωσίας της Γερμανικής Τοπ. Αυτοδιοίκησης στη Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας και ήδη ο Περιφερειάρχης υπόδειξε την Νάξο κ την Άνδρο για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε αυτήν την Ελληνογερμανική συμφωνία έχει μοιρασθεί στους Δήμους ερωτηματολόγιο οπού προβλέπεται στο πρωτόκολο  συνεργασίας στο οποίο θα επιθυμούσαν να συνεργασθούν με Γερμανούς τεχνοκράτες δηλ. με εκπροσώπους εταιρειών για να αρχίσει έτσι η διείσδυση τους σε δράσεις των Δήμων.

Οι εκλεγμένοι Περιφ. Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση τονίζουν:


Α) Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση που καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από ντην αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.
Β) την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
Γ) την άμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
Δ) την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης  στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των δήμων.
Ε) την ανανέωση άμεσα όλων των συμβάσεων και δρομολόγηση της μονιμοποίησης τους  χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΣΤ) προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Λίλα Καφαντάρη
31/10/2012

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :