Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2012

Πρόσκληση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ στα ΔΣ των Σωματείων για συνάντηση

ΠΡΟΣ:               τα Δ.Σ. των σωματείων
Εργαζομένων στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Συλλόγου Δασκάλων και Νηπγών Νάξου
ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων
Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού
Σ.Ε.Τ.Υ.Νο.Κ.
Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.ΜΙ.Κ
Εργαζομένων στην ΕΑΣ Νάξου
Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα
Σμυριδεργατών Απεράθου
Εκπροσώπους εργαζομένων  στις τράπεζες
Εκπρόσωπο εργαζομένων στη ΔΕΗ
Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει την Πέμπτη 18-10-2012 θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ συγκέντρωση στην παραλία, στην πλατεία του.........
παλιού δημαρχείου στις 11πμ.

Σήμερα για μια ακόμα φορά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο με το πολιτικό  προσωπικό και τους θεσμούς του, Κυβέρνηση - Ε.Ε.- ΔΝΤ επιτίθενται στα λαϊκά στρώματα με νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Η επίσκεψη της Μέρκελ πραγματοποιήθηκε για να προωθηθούν και να στηριχτούν τα συμφέροντα των Γερμανών καπιταλιστών, αλλά και τα συμφέροντα όλου του κεφαλαίου στην ΕΕ και στην Ελλάδα έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Όλοι αυτοί είναι ενωμένοι απέναντι στην εργατική τάξη γιατί γνωρίζουν ότι από την εκμετάλλευση, τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, θησαυρίζουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα

Να μπλοκάρουν τα νέα μέτρα.

Να μην κάνουν ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημόσια ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών βρίσκεται στην άλλη όχθη, στα τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας, των μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν υπάρχει εθνικό συμφέρον, εθνικοί στόχοι και εθνικές θυσίες. Η Ελλάδα ως χώρα είναι μία, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα! Τα νέα βάρβαρα μέτρα, όπως και  τα προηγούμενα, δεν είναι άσχημα για όλους. Τα μονοπώλια, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες τα αναζητούσαν χρόνια και είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των μέτρων που μας εξαθλιώνουν. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις για να στηρίξουν την κερδοφορία τους. Αυτούς υπηρετεί η νέα κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αρπαχτικά αυτά δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και όχι μια χούφτα παράσιτα που τον κλέβουν.

Οι απαιτήσεις των  εργοδοτών φανερώνουν τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία μιλάνε. Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα, για να μπορούν να γεμίζουν με τον ιδρώτα μας τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ  ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ, ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ μια  ανάπτυξη που κριτήριό της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ.

Στα πλαίσια αυτά  και  στην προσπάθειά μας για την μεγαλύτερη επιτυχία της απεργίας καθώς και την καλύτερη οργάνωση της συγκέντρωσης που έχουμε εξαγγείλει σας καλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα 15-10-2012 και ώρα 7.30μμ στην αίθουσα του Συλλόγου Κορωνιδιατών  στη Χώρα Νάξου (απέναντι από τα ΕΛΤΑ)

Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος αλλά οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι εργαζόμενοι πρέπει πάντα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Νάξος, 12-10-2012

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ  ΠΑΜΕ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

τελικά θα υπογραφεί ποτέ έγγραφο του ΠΑΜΕ από φυσικό πρόσωπο;