Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2012

Η Επιτροπή Αγώνα για το Σμυριδικό συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση

Με αφορμή σχόλια και δημοσιεύματα  στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ ανακοινώνει τα εξής:
Από τις 14-9-2012 η  Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ είχε ανακοινώσει  και καλέσει σε συγκέντρωση σωματεία και εργαζόμενους στην παραλία στην Πλατεία του Παλιού Δημαρχείου στις 11πμ ενόψει της Γενικής Απεργίας, την Τετάρτη 26-9-2012. Από τις 17/9 άρχισε τις εξορμήσεις στα χωριά και στην Πόλη της Νάξου, σε μαγαζιά, υπηρεσίες, γειτονιές με.......
συζητήσεις, μοίρασμα ανακοινώσεων, αφισοκολλήσεις.

Σωματεία όπως ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπ/γών, το σωματείο εργαζομένων του δήμου, η Επιτροπή Αγώνα Σμυριδεργατών είχαν ενημερώσει και..... καλούσαν τα μέλη τους σε συγκέντρωση στις 11πμ στην παραλία ή σε προσυγκεντρώσεις στις 10.30πμ με τελική κατάληξη στις 11πμ στο συγκεκριμένο χώρο.

Την παραμονή της απεργίας, αργά το απόγευμα, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο πρώτα ανακοίνωση 8 σωματείων και συλλογικοτήτων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, να καλεί σε συγκέντρωση (στην πραγματικότητα αντισυγκέντρωση) στον ίδιο χώρο που είχε καλέσει το ΠΑΜΕ αλλά μία ώρα νωρίτερα, δηλ στις 10πμ. Η πρωτοβουλία για την ανακοίνωση των 8 σωματείων έγινε με πρωτοβουλία συνδικαλιστών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση αναφερόταν εκτός των γνωστών σωματείων στα ΔΣ των οποίων δρουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τα 2 σωματεία που αναφέραμε πιο πάνω, πλην της Επιτροπής Αγώνα των Σμυριδεργατών που την είχαν υποκαταστήσει με τους συνδέσμους σμυριδεργατών: Λυώνα και Απεράθου. Στη συνέχεια τοιχοκολλήθηκαν αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ με κάλεσμα στον ίδιο χώρο και ώρα 10πμ ενώ στο διαδίκτυο για να θολώσουν τα νερά έγραφαν 11πμ.

Επίσης το βράδυ της παραμονής της συγκέντρωσης στο συγκεκριμένο χώρο τοποθετήθηκε μικροφωνική από τους βιαστικούς για την κατάληψη της κυβερνητικής θέσης ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που καλούσαν σε συγκέντρωση στις 10πμ, καλυπτόμενοι πίσω από την ανακοίνωση των οκτώ σωματείων που με ενέργειές τους εκδόθηκε προσπαθώντας να ελέγξουν και να καρπωθούν το συνδικαλιστικό κίνημα, την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου α) για να αναρριχηθούν στις κυβερνητικές καρέκλες και β) να γίνουν οι νέοι χαλίφηδες του κυβερνητικού συνδικαλισμού στη θέση των παλιών στην περίπτωση που γίνουν κυβέρνηση .

Είναι ειδικοί  οι συγκεκριμένοι και μαθημένοι  από παλιά σε διασπαστικές κινήσεις και τυχοδιωκτικές τακτικές. Γι’  αυτούς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Γι΄ αυτό και σαν χαμαιλέοντες αλλάζουν θέσεις και πρακτικές.

Δε μας εξηγούν  όμως πώς γίνεται να χειροκροτεί την ημέρα της Γενικής Απεργίας κάτω απ' το μπαλκόνι της ΓΣΕΕ και να συμμετέχει στην πορεία της ο κ. Τσίπρας την ίδια μέρα που η παράταξή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και οι εδώ συνδικαλιστές τους υποτίθεται φτύνουν και καταγγέλλουν τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ;

Τους υπενθυμίζουμε ότι  ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Τους το απέδειξε και την ημέρα  της συγκέντρωσης.

Το  ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το μέτωπό του το ΠΑΜΕ δεν καπελώνεται ούτε υποκύπτει σε μεθόδους και πρακτικές γκεμπελικές που εδώ στο χώρο μας, όπως αποδείχτηκε, χρησιμοποιούνται από τους  δήθεν «δημοκράτες αριστερούς».

Το ΠΑΜΕ, όπως τόνισε στην κεντρική ομιλία του ο Δημήτρης Κορρές ,  δε θέλει να καπηλευτεί ούτε να καπελώσει κανένα, όπως έντεχνα διαδίδουν διάφοροι γνωστοί και μη εξαιρετέοι για τη μέχρι τώρα δράση και πρακτική τους. Γι’ αυτό η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ δίνει το λόγο σε όλα τα σωματεία, παρ’ όλο που δεν είναι μέλη του και δεν συμφωνεί με την συνδικαλιστική τους τακτική.

Το ΠΑΜΕ δεν καλύπτεται πίσω από δήθεν «συλλογικότητες» και άλλα κόλπα. Λέει ξεκάθαρα τις θέσεις του και τις βάζει στην κρίση όλων των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ έχει ξεκαθαρίσει  με ποιους είναι. Είναι με τους εργάτες και τα σύμμαχά τους λαϊκά στρώματα που εκμεταλλεύονται και ξεζουμίζουν οι μεγαλοκαρχαρίες, οι κυβερνήσεις τους, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις τους ΕΕ και ΝΑΤΟ. Δεν ορκίζεται στην ΕΕ ούτε χειροκροτεί τους εκπροσώπους τους, όπως έκαναν στη ΔΕΘ οι νέοι αυτοπροσδιοριζόμενοι «σωτήρες» του λαού.



Ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να  αναλάβει τις ευθύνες του.

Νάξος, 27-9-2012
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :