Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2012

Η πρόταση της Αερολέσχης Νάξου για τις αεροδιακομιδές

Αεραθλητική Λέσχη Νάξου
Κουτελιέρης Νικόλαος
πρόεδρος ΑΛΝ
Προς όλους τους φορείς, Συλλόγους, Αθλητικά σωματεία, αιρετούς, πολίτες, ΜΜΕ.
Κυρίες, κύριοι,
Στις 5/9/2012 η αερολέσχη Νάξου κατέθεσε την πρόταση της, για το γνωστό πρόβλημα των διακομιδών ασθενών, στο πρωτόκολλο του δήμου μας και προς την επιτροπή διαβούλευσης για συζήτηση και ψηφοφορία.
Για τουλάχιστον 3 χρόνια παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο θέμα αυτό αναζητώντας μια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα που δυστυχώς οφείλετε κι αυτό στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.
Ακούσαμε προτάσεις, κυρίως από την περιφέρεια αλλά μετά από δική μας έρευνα καταλήξαμε στο.....
ότι δεν ήταν εφικτές λόγο και πάλι του οικονομικού παράγοντα.
Αφήσαμε το θέμα στην αναμονή περιμένοντας κάποια πρωτοβουλία από ανώτερο φορέα από εμάς η οποία δεν έχει έρθει μέχρι σήμερα.
Πήραμε λοιπόν την απόφαση να αναλάβουμε εμείς την πρωτοβουλία αυτή αλλά δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας αν δεν έχουμε την σύσσωμη υποστήριξη του Ναξιακού λαού και των φορέων του νησιού μας.
Αν δεν πάρουμε την υποστήριξη σας δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.
Το οφείλουμε κυρίως στους παππούδες, γιαγιάδες, πατεράδες, και μάνες μας ή για οποιονδήποτε λόγο κάποιος άνθρωπος χρειαστεί μια επείγουσα μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο να γίνει κάτω από ανθρώπινες συνθήκες, γρήγορα και με ασφάλεια.
Γι' αυτό ζητάμε την έγγραφη υποστήριξη σαςγια να πετύχουμε το στόχο όλων μας.
Συνημμένο θα βρείτε το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε στο δήμο.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες όπως θα παρατηρήσετε και στο συνημμένο για να μην γίνουμε κουραστικοί αλλά θα έχετε την ευκαιρία να τα ακούσετε όλα όταν θα συζητήσουμε το θέμα στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης.

Μπορείτε να μας απαντήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

fax: 2285029269
Εγγράφως προς: Αεραθλητική Λέσχη Νάξου
Χώρα Νάξου - οδός Μέσης
Τ.Κ. 84300 τηλ.2285029269


Η  ΠΡΟΤΑΣΗ
Κουτελιέρης Νικόλαος
Πρόεδρος  Αεραθλητικής Λέσχης Νάξου                                      
Προς Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Επιτροπή  Διαβούλευσης
κ. πρόεδρο, Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό
 
Παρακαλώ  όπως φέρετε το παρακάτω θέμα προς συζήτηση και ψηφοφορία στα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης. 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΝΑΞΟΥ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΗΔΕΣ 
Εδώ και  καιρό παρακολουθούμε τις εξελίξεις  στο χώρο τις υγείας στο νησί μας  και συγκεκριμένα τον τρόπο μεταφοράς  ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Σύρου.
Δυστυχώς η οικονομική συγκυρία μου μαστίζει τη χώρα μας έφερε υποχρηματοδότηση σε διάφορους τομείς. Εξαίρεση δεν ήταν και το ελληνικό κέντρο άμεσης βοήθειας.
Αποτέλεσμα  ήταν το ΕΚΑΒ προκείμενου να ανταπεξέλθει στο έργο του, όσον αφορά  το νότιο  αιγαίο, να χρησιμοποιεί ιδιώτες με πλωτά μέσα που στοίχιζαν πολλά λιγότερα από την χρήση εναέριων μέσων.
Αναπόφευκτη ήταν η ραγδαία πτώση της ποιότητας  μιας διακομιδής  εφόσον τα πλωτά  μέσα δεν διαθέτουν την ταχύτητα ενός αεροσκάφους, είναι αδύνατο  να ταξιδέψουν κάτω από συνθήκες εντόνων ανέμων και οπωσδήποτε δεν διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμό για την ασφαλή μεταφορά ασθενών όπως προβλέπεται.
Προ μηνών  παρατηρήσαμε και την κινητοποίηση της περιφέρειας για λύση του  προβλήματος με την παρουσίαση ενός προγράμματος εφικτού μεν (δημιουργία σταθμού ελικοπτέρου στη Μύκονο) αλλά ας μην ξεχνάμε πάλι ότι η οικονομική συγκυρία είναι αυτή που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του προγράμματος.
Χαρακτηριστική  ήταν και η δήλωση του ΥΕΑ ότι  το ΕΚΑΒ χρωστάει στην ΠΑ από αεροδιακομηδές 65 εκ ευρώ.
Η περιφέρεια επίσης απευθύνθηκε και σε ιδιωτικές  αεροπορικές εταιρίες για εξεύρεση λύσης κάτι που η αερολέσχη  Νάξου είχε ερευνήσει ήδη μέσα στο 2010 άλλα δεν ευδοκίμησε λόγο του  υψηλού κόστους και της έλλειψης πρακτικότητας.
Σε όλο  αυτό το διάστημα είχαμε διαρκείς συνομιλίες και διαβουλεύσεις με εκπροσώπους του Βελέντζειου ιδρύματος Πάρου για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει στην περιοχή μας ένα σύγχρονο σύστημα αεροδιακομηδών το οποίο θα προσέφερε ταχύτητα, ετοιμότητα, ασφάλεια, χαμηλό κόστος και θα λειτουργούσε επικουρικά στο έργο του ΕΚΑΒ.
Η λύση τελικά ήταν προφανής και βασισμένη σε δύο  παράγοντες: εθελοντισμό και φιλανθρωπικοί  σκοποί βγάζοντας έξω τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα ο οποίος θα στεκόταν μεγάλο οικονομικό εμπόδιο.
Το Βελέντζειο ίδρυμα άλλα και το ίδρυμα Νομικού δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια με δικά τους εναέρια μέσα στο χώρο των αεροδιακομηδών συμπληρώνοντας χιλιάδες περιστατικά που διακομίστηκαν με ταχύτητα και ασφάλεια σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και του Ηρακλείου Κρήτης αντίστοιχα.
Προτείνουμε λοιπόν στο Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων άλλα και στην περιφέρεια να απευθυνθεί σε αυτά τα δύο ιδρύματα για την εξεύρεση λύσης στο  μείζον θέμα των αεροδιακομηδών με σχετικό αίτημα τους.
Δεν δεσμευόμαστε για την απάντηση αλλά θεωρούμε ότι αυτά τα δύο ιδρύματα είναι οι καθ ύλην φορείς που έχουν εφαρμόσει την μέθοδο με αξιοσημείωτη επιτυχία οπότε και θα πρέπει να απευθυνθούμε πρώτα σε αυτούς.
Με θέληση, κοινωνική ενότητα, θετική αντιμετώπιση από όλους τους εμπλεκόμενους  τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά και θα δοθεί η δυναμική έτσι ώστε τυχών μικρο εμπόδια να ξεπεραστούν ώστε να λυθεί το μείζον θέμα της μεταφοράς ασθενών όχι μόνο από τη Νάξο αλλά και από τις νησιωτικές περιοχές γενικότερα. 
Η Αερολέσχη  Νάξου είναι στη διάθεση των πολιτών και των φορέων για περισσότερες πληροφορίες. 
Κουτελιέρης Νικόλαος
Πρόεδρος  Αερολέσχης Νάξου


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρετε που βρίσκεται εκείνος ο πρασινοφρουρός διοικητής του Κ.Υ. Νάξου;
Ναι τον κ. Λαμπου εννοώ.
Πληρώνετε ακόμα από τον κρατικό κορβανά;
Όταν ανέλαβε καθήκοντα διοικητή έβγαινε κάθε μέρα στις τοπικές εφημερίδες και έταζε λαγούς με πετραχήλια.
Θα έφερνε γιατρούς, θα λειτουργούσε τη μονάδα τεχνητού νεφρού, θα αναβάθμιζε το νοσοκομείο και άλλες τέτοιες πασοκικές υποσχέσεις.
Ακόμη και το θέμα των αεροκομιδων είχε κανονίσει ο μπαγάσας........
Κρεμάλα σε όλους τους απατεώνες, σε όσους κορόιδευαν τόσα χρόνια τον Ελληνικό λαό και
σε όσους γιατρούς πλούτιζαν από το υστέρημα των φτωχών πολιτών

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ;
ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΗΡΘΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΟΥΜΕΡΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, Ή ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ, ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝΕ.