Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2012

Συμμετοχή του Νίκου Συρμαλένιου στη συνάντηση του σωματείου σμυριδεργατών με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στη συνάντηση του σωματείου Σμυριδεργατών Νάξου με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ασημάκη Παπαγεωργίου, που έγινε την Παρασκευή 7/9 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από πλευράς του προεδρείου του σωματείου για το φλέγον ζήτημα της καθυστέρησης χρηματοδότησης των σμυριδεργατών για τα ασφαλιστικά δικαιώματα του 2011, καθώς επίσης και για τις προοπτικές που ανοίγονται το..............
2012-2013 για την εξόρυξη και διάθεση της σμύριδας. Είναι σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια δόθηκαν 32.000 τόνοι προς ιδιωτική εταιρεία για την παραγωγή τσιμέντου. Επίσης έγινε ενημέρωση για την δυνατότητα τουριστικής αξιοποίησης των μεταλλείων της ορεινής Νάξου ως μορφή εναλλακτικού βιομηχανικού τουρισμού. Από την πλευρά του ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να συζητήσει τις προοπτικές εξόρυξης της σμύριδας σε σχετικές συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντεςΟ Νίκος Συρμαλένιος ζήτησε τη διαβεβαίωση του υφυπουργού ότι δεν υπάρχει κανένα εκκρεμές νομικό πρόβλημα για το 2011, όπως είχε διαφανεί με την απάντηση του Υπουργείου στη σχετική Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή και τόνισε την ανάγκη στήριξης της εξόρυξης της σμύριδας, ως μια αναπτυξιακή εναλλακτική προοπτική που αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο του νησιού.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :