Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2012

Ουτε τα πρεζάκια πια τέτοια εξάρτηση.

E-mail-φωτιά της τρόικας ζητάει αλλαγές στα εργασιακά εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων
Μειώσεις-σοκ στις αποζημιώσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι όταν απολύονται, εξαήμερη εργασία, ωράριο-λάστιχο και αμοιβές πείνας.
Τσεκούρι και στις αποζημιώσεις για συνταξιοδότησηΠόσο πιο κάτω μπορούμε να φτάσουμε άραγε ; Δυστυχώς από την στιγμή που επιτρέπουμε στον κάθε αλήτη από την Ευρώπη να επεμβαίνει και να απαιτεί από την όποια κυβέρνηση να λάβει τέτοια μέτρα, είμαστε άξιοι της............ τύχης μας.


Με τρελαίνει να ακούω συνέχεια να λένε κάποιοι θα σας σώσουμε όποιο και αν είναι το κόστος.
Κάθε φορά που λέτε ότι θέλετε να σώσετε την χώρα αυτό σημαίνει και νέα εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.

Από το 2010 έχουμε παραδώσει την χώρα στα χέρια του κάθε τυχαίου Ευρωπαίου που με το πρόσχημα της διάσωσης απομυζούν τον Ελληνικό λαό. Έχουμε δώσει την άδεια σε κάθε Ηγέτη τοκογλύφο της Ευρώπης να "κλέβει" τα πλούτη μας για την δική του χώρα.

Αλήθεια πόσα έχει κερδίσει από την Ελλάδα η Γερμανία αλλά και οι άλλες χώρες της Ευρώπης από την δυστυχία του Ελληνικού λαού; Πόσα δις ευρώ έχει κερδίσει η κάθε μια ; Πάρα πολλά.

Αυτοί που το κάνουν αυτό και αναφέρομαι στους δικούς μας ηγέτες, το κάνουν άραγε συνειδητά η από άγνοια ;
Το να ζητάς από τον πολίτη να σου δώσει αυτά που έχει για να φάει, αυτό θεωρείται διάσωση ; Εγώ προσωπικά το λέω αλητεία.
Είναι ποτέ δυνατόν να ξεπληρώσουμε αυτά τα λεφτά που λένε οι ξένοι ότι τους χρωστάμε ; Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι οικονομολόγος για να καταλάβει ότι χρέος που λένε ότι έχουμε δεν είναι διαχειρίσιμο.

Ένα παράδειγμα για να το καταλάβουμε: 
Κάποιος δουλεύει και παίρνει μισθό 700 ευρώ το μήνα και παίρνει δάνειο από μια τράπεζα 2εκ. ευρώ με τόκο 17%. Πότε πιστεύετε ότι μπορεί αυτός να ξεπληρώσει το δάνειο του ; Ποτέ ! Είναι αδύνατον να μπορέσει να δώσει έστω και μια δόση. 
Έτσι έρχεται η τράπεζα και λέει σου δίνω νέο δάνειο με τόκο 10% για να ξεπληρώσεις το παλιό και εσύ θα κόψεις το πολύ φαγητό, δεν θα βγαίνεις έξω, δεν θα έχεις αυτοκίνητο, δεν θα αγοράζεις τίποτα, για να έχεις χρήματα για την δόση του δανείου.
Έτσι δίνεις όσα έχεις, όχι για τις ανάγκες σου, αλλά για να ξεπληρώνεις μόνο τους τόκους του δανείου σου.

Με λίγα λόγια το δάνειο σου δεν πρόκειται ποτέ να το ξεπληρώσεις γιατί δεν είναι διαχειρίσιμο, αλλά πάντα θα δίνεις στην τράπεζα ότι έχεις και δεν έχεις . 
Καλύτερα λοιπόν οι δικοί μας ας σταματήσουν την καραμέλα ότι σε λίγο τελειώνουν τα βάσανα του Ελληνικού λαού.
Δηλαδή πως θα τελειώσουν ρε φίλε; με ποιο τρόπο ;
Δηλαδή θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα είναι όλα εντάξει ; ή μήπως θα ξυπνήσουν οι ξένοι ένα πρωί και θα πουν πάμε στην Ελλάδα να επενδύσουμε ;

Δεν είναι τυχαίο ότι μας ζητούν συνέχεια μειώσεις μισθών, ελαστική εργασία, δουλειά 6 ημερών, εργάτες χωρίς δικαιώματα.
Οι ξένοι θέλουν μια χώρα όπου όλοι θα δουλεύουν με ελάχιστα χρήματα και χωρίς δικαιώματα για να είναι εύκολη η απόλυση τους.
Θα ζητήσουν ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις εταιρείες που θα έρχονται στην Ελλάδα.
Μετά από αυτό είναι σίγουρο ότι όλοι οι ξένοι θα θέλουν να επενδύσουν σε μια χώρα προτεκτοράτο που δεν σέβεται τους πολίτες της και προσκυνάει τα ξένα κεφάλαια.
Σε μια χώρα που θα κάνουν ότι θέλουν με το πρόσχημα της επόμενης δόσης. Γιατί μην γελιέστε αν δεν τους διώξουμε από την Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ και όλο και θα ζητάνε περισσότερα.

Αυτό το παραμύθι με το κούρεμα του χρέους θα συνεχιστεί, από την μια θα κουρεύουν τα δάνεια και από την άλλη θα μας δίνουν νέα δάνεια με μεγαλύτερη διάρκεια, έτσι ούτως ώστε να χρωστάμε πάντα. Βέβαια τα δάνεια πάντα θα δίνονται με μορφή δόσης για να μπορούν πάντα να μας ελέγχουν.

Ούτε
 τα πρεζάκια πια τέτοια εξάρτηση.


Εύλογα κάποιος θα μπορούσε να πει : Καλά ρε φίλε μόνο εσύ τα βλέπεις αυτά οι κυβερνώντες τι κάνουν ; Δεν υπάρχει κάποιος να πει φτάνει ρε ;

Εσείς είδατε κάποιον να πει φτάνει ρε ; Αντίθετα λένε πως πρέπει να κάνουμε ότι μας πουν οι ξένοι για να πάρουμε την δόση μας, και σε δυο χρόνια θα είμαστε παράδεισος ή μήπως εννοούν θα είμαστε στον Παράδεισο ; Αυτό μου φαίνεται πιο λογικό
 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :