Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, σε εκδήλωση για την Ελλάδα στην Τεργέστη Ιταλίας

Σε εκδήλωση με θέμα την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και το παράδειγμα της Ελλάδας, συμμετείχε την Παρασκευή 16/9 στην Τεργέστη της Ιταλίας ο Νίκος Συρμαλένιος, σε εκδήλωση που οργάνωσε το Κέντρο Μελετών «Τσε Γκεβάρα», όπου συμμετείχαν επίσης ο Πάολο Φερρέρο, Εθνικός Γραμματέας της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», ο Πιερπάολο Μπαρέττα, επικεφαλής της Επιτροπής Προϋπολογισμού του «Δημοκρατικού Κόμματος», η Πασκουαλίνα Ναπολετάνο, μέλος της Διεύθυνσης του κόμματος «Αριστερά, Ελευθερία, Οικολογία», καθώς και ο Στάθης Λουκάς, μέλος της ΚΕ της ................
«Δημοκρατικής Αριστεράς».

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, ο Νίκος Συρμαλένιος περιέγραψε την κατάσταση της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε με τις πολιτικές των μνημονίων, τόνισε το αδιέξοδο της συνέχισης αυτού του προγράμματος, κατέγραψε τη δραματική κατάσταση της οικονομίας που διέρχεται τον 5ο χρόνο της ύφεσης και που οδήγησε σε απίστευτη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού, και ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου και αντικατάσταση του μ΄ ένα πρόγραμμα παραγωγικής, οικονομικής και κοινωνικής ανόρθωσης της χώρας. Τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πρόβλημα ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό που προκλήθηκε από την κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και ζήτησε την ενεργοποίηση των αριστερών, αλλά και ευρύτερα προοδευτικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της Ευρώπης, για την επανίδρυση της Ε.Ε. και τη δημιουργία μιας Ευρώπης της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, της ειρήνης, της οικολογικής ισορροπίας.

Βασικό συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι, θα πρέπει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης να επικρατήσει η υπερεθνική και όχι η στενά εθνική σκοπιά, αν θέλουμε να υπάρξουν λύσεις προς όφελος των λαών. Τέλος, επισημάνθηκε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν η διαμόρφωση κοινών ευρωπαϊκών ψηφοδελτίων στις επόμενες ευρωεκλογές, καθώς και η διαμόρφωση εναλλακτικών στρατηγικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

   18/9/2012
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :