Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2012

Ανακοίνωση-Ενημέρωση Για τη Λαϊκή Συνέλευση Κωμιακής

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, η συμμετοχή του στη συζήτηση των θεμάτων και οι προβληματισμοί που κατατέθηκαν, δικαίωσε αυτό που λέγαμε δύο χρόνια τώρα ότι έπρεπε να γίνεται Λαϊκή Συνέλευση σε ετήσια βάση αλλά και όποτε παρουσιάζεται κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους κατοίκους να εκφράζουν την άποψή τους και να προγραμματίζονται συλλογικά δράσεις και ........
διεκδικήσεις λύσεων για τα προβλήματα.
Στις αναφορές και στις ερωτήσεις των κατοίκων για τα προβλήματα, η Δημ. Αρχή δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις ούτε δεσμεύτηκε για το πώς θα αντιμετωπίσει τα γενικότερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το αποχετευτικό, την ύδρευση και την καθαριότητα του τοπικού διαμερίσματος όπως επίσης και για την δημιουργία υποδομών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων. Απάντησε μόνο για τις άμεσες αποκαταστάσεις σε προβλήματα φωτισμού και μικρών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης. Μάλιστα, επικαλούμενοι την κρίση, ζήτησαν να μην έχουμε μεγάλες απαιτήσεις, χωρίς εκείνοι να κάνουν τίποτα για να διεκδικήσουν περισσότερα κονδύλια, και τους παρακρατηθέντες πόρους από την κεντρική πολιτεία που δεν τους έχουν αποδοθεί.
Να επισημάνουμε ότι παρά τις στημένες κοκορομαχίες ήταν και είναι πλήρης η σύμπλευση της συμπολίτευσης, της μείζονος αντιπολίτευσης και του προέδρου του τοπ. Συμβουλίου, όταν πρόκειται να εφαρμόσουν και να υπηρετήσουν την κεντρική πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Η σύμπλευση φάνηκε και από τη εκ των υστέρων προσπάθειά τους, να παραποιήσουν τα πρακτικά της Λαϊκής Συνέλευσης και να παρουσιάσουν μια καλή εικόνα του Δήμου που λειτουργεί άψογα και νοιάζεται και προωθεί την λύση των προβλημάτων, σε «αγαστή» συνεργασία με τον πρόεδρο του τοπ. Συμβουλίου.
Η συμμετοχή του κόσμου, σε συζητήσεις, συλλογικές δράσεις και διεκδικήσεις, στο πλαίσιο του ψηφίσματος της συνέλευσης, είναι ο μόνος τρόπος που θα ασκήσει πίεση στις αρχές και θα δρομολογήσει τη λύση των προβλημάτων.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :