Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26/09/2012

Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ-
στις σκοτεινές εποχές που ζούμε,  η επίθεση συγκυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ & Κεφαλαίου στην κοινωνία και τους εργασιακούς χώρους είναι περισσότερο βάρβαρη από ποτέ. Οι βάναυσες – αντιλαϊκές πρακτικές του μνημονιακού κράτους τα τελευταία 2 ½ χρόνια οδηγούν μεθοδευμένα στην πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην σταδιακή εξαθλίωση όλου του λαού.
το νέο πακέτο μέτρων, περιλαμβάνει περικοπές  ύψους 11,5 Δις σε μισθούς και συντάξεις αλλά και ανατροπές στην εργατική νομοθεσία που θα γίνουν η ταφόπλακα της..... κοινωνίας και των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

στον ιδιωτικό τομέα προβλέπεται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ο καθορισμός των μισθών στα επίπεδα της Βουλγαρίας, η θέσπιση και νομιμοποίηση των ελαστικών όρων εργασίας (κατάργηση 8ώρου, υπερωριών και αποζημιώσεων απόλυσης) που υποδουλώνουν τον εργαζόμενο στο εκάστοτε αφεντικό και τον αφήνουν αβοήθητο, χωρίς καμιά νομική προστασία. Ταυτόχρονα, μέτρα όπως αυτό της αύξησης ορίων ηλικίας και αριθμού ενσήμων για τη συνταξιοδότηση, περικοπές ή πλήρης παρακράτηση στα εφάπαξ και μάλιστα με ισχύ αναδρομική όπως συζητείται αλλά και η απαλλαγή των εργοδοτών από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ή η τραγική μείωση τους ανατρέπουν πλήρως το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης.

 

στο δημόσιο τομέα, η κατάργηση  του 13ου και 14ου μισθού αποτελεί ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στο ήδη πενιχρό, μετά και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων. Επιπρόσθετα, το πάγωμα τον προσλήψεων και η υποτυπώδης κάλυψη των τεράστιων αναγκών μέσω νοικιασμένης εργασίας (προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης κλπ) έχει οδηγήσει σε διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών που σύντομα θα γίνει εντονότερη αφού ταυτόχρονα, δρομολογούνται απολύσεις μέσω εργασιακής εφεδρείας και κατόπιν επαίσχυντης διαδικασίας αξιολόγησης σε όλο το δημόσιο, αλλά και κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών ακόμα και προνοιακών ιδρυμάτων στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης του δημοσίου τομέα και της δήθεν καταπολέμησης της δημόσιας σπατάλης.

 

στο ανάλγητο μνημονιακό κράτος που  ζούμε, η διάθεση των χρημάτων των παραγωγικών δυνάμεων του  τόπου σε τομείς όπως η υγεία και η παιδεία του λαού, λογίζεται ως σπατάλη και έτσι με μεθοδευμένες κινήσεις του, απαξιώνει όλα αυτά τα δημόσια ανεκτίμητα αγαθά με μόνο στόχο την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση τους, μετατρέποντας τα ουσιαστικά σε προνόμιο των ολίγων.

 

όμως  η υποχρηματοδότηση και οι περικοπές ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, δεν είναι απλά μια διαρθρωτική αλλαγή όπως θέλουν να την παρουσιάζουν, είναι εγκληματική ενέργεια του κράτους που στρέφεται ευθέως κατά της ζωής μας. 

 

οι ναξιώτες άλλωστε, βιώνουν την κατάσταση αυτή εδώ και χρόνια αφού το πολυπόθητο Νοσοκομείο για το οποίο πάλευαν και παλεύουν, στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ με αποκλειστική ευθύνη των κρατούντων.  Τα σύγχρονα κτίρια και εξοπλισμοί (χειρουργεία, μαιευτήριο, τεχνητός νεφρός κ.α.), που εγκαταστάθηκαν και παραδόθηκαν εδώ και χρόνια, έχουν αφεθεί παροπλισμένα και απαξιωμένα εξαιτίας της έλλειψης τμημάτων (αιμοδοσίας κ.α.) και ειδικευμένου προσωπικού που θα καθιστούσαν δυνατή τη λειτουργία τους.  Η συγχώνευση μας υπό ενιαία διοίκηση με το Νοσοκομείο Σύρου έσβησε κάθε ελπίδα αναβάθμισης της υγειονομικής μας μονάδας αφού είχε σαν φυσικό συνακόλουθο την κατάργηση θέσεων και τμημάτων και τεράστιες περικοπές στην χρηματοδότηση (προϋπολογισμός, πρόσθετες αμοιβές, εφημερίες ιατρών κλπ) με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών.

 

όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνονται  με τον πιο τραγικό τρόπο και από τον Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου μας, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο και ο οποίος συρρικνώνει τις θέσεις ειδικευμένων ιατρών σε 21 από 48, προβλέπει μονάδα Τεχνητού Νεφρού ΧΩΡΙΣ Νεφρολόγους, μονάδα Αίματος ΧΩΡΙΣ Βιοπαθολόγους και καταργεί μια πλειάδα άλλων ειδικοτήτων (παθολόγους, παιδιάτρους, οφθαλμιάτρους, χειρουργούς, ορθοπεδικούς, ΩΡΛ, καρδιολόγους, μαιευτήρες, ακτινοδιαγνώστες κλπ) που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού της Νάξου και των γύρω νησιών μας. Περικόπτει ακόμα, θέσεις νοσηλευτικού, μαιευτικού, παραϊατρικού, λοιπού επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού αλλά και θέσεις προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης του Νοσοκομείου μας, που αντιμετωπίζει τραγικά  προβλήματα και στον τομέα αυτό,  αφήνοντας μας τελικά με μια δομή, που ούτε τις ανάγκες Κέντρου Υγείας δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει.

 

μόνο μας όπλο απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα είναι η οργανωμένη αντίσταση όλου του λαού.

 

Διεκδικούμε:

 

την άμεση απόσυρση των νέων αντιλαϊκών μέτρων που εξαθλιώνουν όλη την κοινωνία

 

τη μετατροπή των  ελαστικών συμβάσεων εργασίας σε συμβάσεις μόνιμης και σταθερής απασχόλησης και την άμεση κατάργηση όλων των διαδικασιών ενοικίασης-δανεισμού εργαζομένων

 

τη μόνιμη κάλυψη όλων των οργανικών κενών και τη μαζική δημιουργία νέων, σταθερών οργανικών  θέσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής, αυτόνομη και ποιοτική λειτουργία του Νοσοκομείου μας,

 

την ανατροπή του κανόνα, 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις που αφενός μεν, ενισχύει δραματικά την ανεργία και αφετέρου υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας,

 

δημόσια υγεία για  όλο το λαό, αποφασιστική ενίσχυση, από τον κρατικό προϋπολογισμό, όλων των υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

 

λέμε όχι  στην εκχώρηση των δημόσιων αγαθών στους ιδιώτες  και στην εμπορευματοποίηση της  υγείας

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ  – ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ – ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

ΘΑ  ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

 

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εκκίνηση  από το Νοσοκομείο Νάξου 9:30

Πορεία  προς  την Παραλία Νάξου & Κοινή  Συγκέντρωση με Πρωτοβάθμια Σωματεία της Νάξου

 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :