Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2012

Τη μνήμη του Α. Μαγκάκη και του Ι. Καμπαννέλλη τιμά η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” ΣΦΝ

Ενενήντα χρόνια από τη γέννησή τους (1922) και ένα χρόνο μετά το θάνατό τους (2011), η “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, τιμάει με εκδηλώσεις μνήμης το λογοτεχνικό έργο δύο σημαντικών ναξιωτών, του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Γιώργου – Αλέξανδρου Μαγκάκη.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΦΝ στο Φιλώτι το Σάββατο 28 Ιουλίου και την Κυριακή 29 Ιουλίου, ώρα 20:15΄.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο Γιώργος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, πέρα από....
. την κοινή χρονιά γέννησης και θανάτου και την κοινή καταγωγή από την Ποταμιά Νάξου είχαν κοινή πορεία στη ζωή του τόπου: πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, αντιστάθηκαν στη Χούντα και παρά τη διαφορετική πορεία τους στις επιστήμες και τα γράμματα, είχαν έναν κοινό τόπο: την ποίηση.
Αυτή την έκφραση λόγου και των δύο θα διερευνήσουν στις εκδηλώσεις της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” στο Φιλώτι, η Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη του μεγάλου μας θεατρικού συγγραφέα, ο φιλόλογος Αντώνης Τζιώτης, ο νομικός Αντώνης Βγόντζας και ο Γιώργος Ανωμερίτης.
Στις εκδηλώσεις πέρα από τις ομιλίες, θα προβληθούν την Κυριακή 30 Ιουλίου ταινίες από το “Μονόγραμμα” του Γιώργου Σγουράκη, τη “Στέλλα με τα κόκκινα γάντια” του Μιχάλη Κακογιάννη κινηματογραφική και θεατρική μουσική από τις παραστάσεις του “Μεγάλο μας τσίρκο”,“Μαουτχάουζεν” “Παραμύθι χωρίς όνομα” κ.α.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :