Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2012

Νάξος: Πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει τις εκτελέσεις και τις κακοποιήσεις ζώων

Η Ματίνα Ιωαννίδου, πρόεδρος της Φιλοζωικής Νάξου, επικοινώνησε με τοwww.zoosos.gr και μας ενημέρωσε, ότι πήγε σήμερα στην Εισαγγελία και παρέδωσε τα σχετικά δημοσιεύματα, που δείχνουν τα αλυσοδεμένα «βαρελόσκυλα», τα οποία εξαφανίστηκαν από την παραλία της Πλάκας.
Μάλιστα έχει ήδη κάνει καταγγελία στην Αστυνομία εις βάρος εκείνου ή εκείνων, που έχουν εκτελέσει δύο σκυλιά (το ένα στις 13/1/2012 και το δεύτερο στις 7/7/2012) μέσα στον....
χώρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων, τον οποίο ο σύλλογος έχει φτιάξει στην περιοχή Παπατρέχος.
Ο ιδιοκτήτης των δύο «βαρελόσκυλων», τα εξαφάνισε, τα μετέφερε σε άλλο σημείο χωρίς να υποδεικνύει που, όταν δέχτηκε στις 10 Ιουλίου την επίπληξη μιας τουρίστριας από τη Γερμανία, η οποία φωτογράφιζε τα δύστυχα τα ζώα και ανέβασε τη σχετική φωτογραφία στο facebook.
Το δημοσίευμα με τα βαρελόσκυλα, που προέβαλε το www.zoosos.gr, μαζί με άλλα σχετικά τα παρέδωσε η κα Ιωαννίδου στην Εισαγγελία, ώστε αυτεπάγγελτα και βάσει του νόμου 4039/2012 να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά των αρμοδίων φορέων (Αστυνομία, Δήμος).
Θυμίζουμε, ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση τους τα μέλη της Φιλοζωική Νάξου τόνισαν, ότι φοβούνται για τη σωματικής του ακεραιότητα αφού για να σώσουν τα ζώα έρχονται αντιμέτωποι όχι μόνο με τη κακή νοοτροπία πολλών αλλά και με τους «πιστολάδες» του νησιού, που εκφοβίζουν και απειλούν.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!!!
Έχει κάνει μήνυση και ο Δήμος;