Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2012

Ερώτηση Ν.Συρμαλένιου για το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου

 Προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών
 Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας της Νάξου και μετά από συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υποδιοικητή κ Β. Ραπτάκη και την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μ. Κοντοπούλου, διεπίστωσα ότι επείγοντα θέματα λειτουργίας και παροχής υγειονομικών υπηρεσιών βρίσκονται εδώ και καιρό σε σοβαρή εκκρεμότητα.
Καταρχήν, και ενώ είχε υπογραφεί ο νέος Οργανισμός, ζητήθηκε η αναθεώρηση του, με προφανή στόχο τη μείωση των οργανικών θέσεων εργασίας. Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται από το...........
γεγονός ότι εκκρεμεί ακόμα από τις 31/10/2011, η αποδοχή από το Υπουργείο Οικονομικών της πρόσληψης 11 γιατρών ειδικοτήτων, των οποίων η πρόσληψη είχε ολοκληρωθεί και εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας.
Δεύτερο σοβαρό ζήτημα, αποτελεί η από ετών αναμενόμενη λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού, η οποία απαιτεί αφενός μεν τη λειτουργία της μονάδας αιμοδοσίας και αφετέρου την πρόσληψη ενός τουλάχιστον νεφρολόγου, για την πρόσληψη του οποίου υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη.
Τρίτο ζήτημα η μείωση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου σε ποσοστό περίπου 60%, το οποίο δημιουργεί μείζον πρόβλημα λειτουργίας, αφού τα χρέη σε προμήθειες και άλλες δαπάνες είναι αδύνατον να αποπληρωθούν. Η μείωση των κονδυλίων συμπληρώνεται επίσης από την περικοπή κατά 50% των εφημεριών των γιατρών, καθιστώντας ακόμα δυσχερέστερο το έργο παροχής των ιατρικών υπηρεσιών.
Επιπλέον, με δεδομένα τα γενικότερα προβλήματα στελέχωσης, εξοπλισμού αλλά και γενικότερης λειτουργίας του νοσοκομείου – κέντρου υγείας της Νάξου, στο οποίο σημειωτέον υπάγονται όλες οι δημόσιες ιατρικές υπηρεσίες των Μικρών Κυκλάδων (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Δονούσα)  αλλά και της Αμοργού, που αντιμετωπίζουν ακόμη πιο οξυμένα προβλήματα και με δεδομένη την ανυπαρξία περιφερειακού ΕΚΑΒ που αφήνει ακάλυπτη την ασφαλή και επείγουσα διακομιδή των έκτακτων περιστατικών, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρουν έτσι ώστε, μέσα στην τουριστική περίοδο που διανύουμε, να αντιμετωπιστούν καταρχήν τα επείγοντα ζητήματα και κατά δεύτερον να τεθούν επιτέλους οι βάσεις για τη μονιμότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από τη νησιωτική πραγματικότητα.
                                                                         
                                                                            Ο ερωτών βουλευτής
                                                                       
                                                                              Νίκος Συρμαλένιος

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.