Παρασκευή, Απριλίου 20, 2012

Ανακοίνωση του Συμβ. Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας Γιάννη Κορρέ για την προσπάθεια φίμωσής - απαξίωσης των οργάνων της τοπικής διοίκησης

 Έχει  περάσει ενάμισης χρόνος λειτουργίας των Καλλικρατικών Δήμων και φαίνεται πια καθαρά πανελλαδικά πόσο τους ενοχλεί η συμμετοχή των εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Έτσι γίνεται προσπάθεια φίμωσής τους ή απαξίωση τελείως των οργάνων της τοπικής διοίκησης παραβαίνοντας τους νόμους που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Αυτό συμβαίνει και με τον πρόεδρο της τοπ. Κοινότητας της Κωμιακής κ. Μπαρδή που έχει απαξιώσει τελείως το τοπ. Συμβούλιο και δρα μεμονωμένα και αυθαίρετα.
Έχει να καλέσει συμβούλιο από τις........ 10 Ιανουαρίου 2012 ενώ έχει υποχρέωση να καλεί συμβούλιο τουλάχιστον μία φορά το μήνα, έστω και μόνο για ενημέρωση.
Η απαξίωση του τοπ. Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας, εκτός του ότι δεν καλεί συμβούλιο, φαίνεται και από τις παρακάτω ενέργειες:
       Δεν ενημέρωσε τους τοπ. συμβούλους  σε κάλεσμα του Δημάρχου σε συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα.
       Σε θέματα που έχουν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και χρειάζεται γνωμοδότηση από τα τοπ. Συμβούλια δεν έχει συγκαλέσει συμβούλιο για να πάρει απόφαση.
       Δεν έχει συγκαλέσει καμία Λαϊκή Συνέλευση όπως είναι υποχρεωμένος.
       Πρόσφατα στις 18 Απρίλη έκανε επέμβαση με ιδιωτικό μηχάνημα στο παλιό λατομείο του Απόλλωνα αυθαίρετα χωρίς καμία ενημέρωση και απόφαση του τοπ. Συμβουλίου.
Καλούμε την τοπική κοινωνία να βγάλει τα συμπεράσματά της για τους εκπροσώπους των παρατάξεων που στηρίχτηκαν από τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα και μέχρι σήμερα συγκυβερνούν.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Αφού υποστηρίζει την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού του μέχρι εκεί που δεν πρέπει πως αποφάσισε και με ποιό δικαίωμα να βάλει μηχάνημα ναα πιάσει δουλεια στο χώρο του λατομείου;Θα ζητάσει καταγραφή για τα μάρμαρα που όπως λένε καποιοιείχε συμφωνήσει να τα φορτώσει σε φορτηγά για άλλα μέρη;