Σάββατο, Μαρτίου 31, 2012

Ομολογία Σαχινίδη ότι χάθηκε ο φάκελος για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Τι συμβαίνει;

Εγκληματική αμεριμνησία και μπάχαλο επικρατεί στην ελληνική διοίκηση. Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ομολόγησε...ότι δεν μπορεί να βρει το φάκελο και το αρχείο που αφορούν τις πολεμικές αποζημιώσεις, αυτό φτάνει στα όρια του γελοίου και του καταστροφικού ταυτόχρονα, για να μην χρησιμοποιήσουμε πιο βαρείς χαρακτηρισμούς, όπως, εθνική μειοδοσία.
Ουδείς στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό ασχολήθηκε, τουλάχιστον κατά την..... τελευταία 20ετία, με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ώστε να προσδιοριστεί τουλάχιστον το μέγεθος των απαιτήσεων της Αθήνας. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή νέα συνεδρίαση κοινοβουλευτικών επιτροπών, στην οποία προσήλθαν και μίλησαν επί του ζητήματος οι υπουργοί Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας, Δικαιοσύνης κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου και Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης. «Κάποτε, σε μια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπήρχε ένα τμήμα εγγράφων για τις πολεμικές αποζημιώσεις», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαχινίδης, σημειώνοντας ότι δεν έχει έως τώρα σαφή εικόνα για το εύρος του όποιου αρχείου υπάρχει σχετικά στις ελληνικές υπηρεσίες. Για να προσθέσει ότι ουδείς ασχολήθηκε ουσιαστικά κατά την τελευταία 20ετία.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κύριος Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ξεκαθάρισε ότι «για εμάς το θέμα είναι ανοιχτό. Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής». Τόνισε επίσης ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει φάκελο, δεν έχει υπηρεσία, δεν έχει ασχοληθεί παρά μόνο όταν είχε δικαστική εμπλοκή» και πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που πας σε διαπραγμάτευση, πρέπει να είσαι έτοιμος για τα επόμενα βήματα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση. Να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να θέσει το θέμα σε δικαστήρια σε διαφορετική βάση».
Ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας στο ίδιο μήκος κύματος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Για εμάς το θέμα είναι ανοιχτό. Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής, η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει», εξηγώντας ότι η χώρα «διατηρεί το δικαίωμα να χειριστεί το θέμα την στιγμή και με τον τρόπο που θα κρίνει καταλληλότερο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σύνολο των παραμέτρων, έχοντας κάνει την ανάλογη προετοιμασία» επισήμανε όμως ότι απαιτείται προσοχή για το πώς θα τεθεί το ζήτημα λέγοντας, «είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με την ναζιστική Γερμανία. Όσο προσβλητικό είναι και να ακούγονται φωνές που λένε να πουληθούν τα νησιά και η Ακρόπολη. Ο λαϊκισμός τρέφει λαϊκισμό».

Πηγή: Καθημερινή, Κουτί της Πανδώρας
Γ.Β.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :