Τρίτη, Μαρτίου 27, 2012

Συναντήσεις με θέμα το σμυριδικό είχε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης

Αλλεπάλληλες συναντήσεις σε Νάξο και Αθήνα είχε ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, για θέματα που αφορούν στη ναξιακή σμύριδα.
Συγκεκριμένα, στην Κόρωνο της Νάξου συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων σμυριδεργατών Κορώνου και Απειράνθου, όπου οι εκπρόσωποι των σμυριδεργατών εξέφρασαν τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και την ικανοποίησή τους για την πρόσφατη κινητικότητα στην αγορά σμύριδας, μετά από 25 χρόνια απουσίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο....... αντικείμενο.

Τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, ο δήμαρχος με το βουλευτή Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα και με τους εκπροσώπους των σωματείων σμυριδεργατών Δημόκριτο Σιδερή και Δημήτρη Μελισσουργό, είχαν προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με τον υφυπουργό, κ. Γιάννη Μανιάτη - υπεύθυνο σε θέματα ενέργειας – και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο σμυριδικό.

Το κυριότερο πρόβλημα, που παρουσιάζεται μετά την απόφαση για μείωση, σε 3000 τόνους, της ποσότητας που θα αγοράσει το Ελληνικό Δημόσιο το 2012, είναι η κατ’ επέκταση δυσχέρεια στην ασφαλιστική κάλυψη των σμυριδεργατών. Συζητήθηκαν προτάσεις προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα σμύριδας, που θα παραλάβει το Ελληνικό Δημόσιο και ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα απαντήσει άμεσα στο αίτημα της ναξιακής αντιπροσωπείας.





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :