Σάββατο, Μαρτίου 03, 2012

“Πράσινο φως” για εκλογές

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ(www.statesmen.gr)
Στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαϊου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η «Ημερησία του Σαββάτου». Η εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα προχωρεί σε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το ελληνικό ζήτημα, σε συνδυασμό με την πρόσφατη παρουσία στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Λουκά Παπαδήμου, του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά και του..... Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας, το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρείχε στους Ευρωπαίους εταίρους τις εγγυήσεις που ζητούσαν για τη συνέχιση και εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ και μετά τις πρόωρες εκλογές, και έτσι οι Βρυξέλλες άναψαν το «πράσινο φως» για να στηθούν άμεσα κάλπες στην Ελλάδα.

Στο πολιτικό κέντρο της Ε.Ε. άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ουσιαστικά έχει φτάσει στα όριά της, και δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο στη μεγάλη προσπάθεια που έχει να κάνει η Ελλάδα, για την επιστροφή στη δημοσιονομική σταθερότητα, και εν συνεχεία στην ανάπτυξη.

Έτσι, οι πρόωρες εκλογές κρίνονται πλέον επιβεβλημένες ακόμη και από εκείνους τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι διατύπωναν μέχρι πρότινος ενστάσεις.

Όσο για την ημερομηνία διεξαγωγής τους, προσδιορίζεται πλέον για την 29η Απριλίου, ή, στην περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρόνων οι εκκρεμότητες για το PSI, για την 6η Μαϊου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :