Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2012

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου Φιλοζωικής Νάξου

Ένα σημαντικό πρόγραμμα στείρωσης γατών ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαρτίου με πρωτοβουλία της Φιλοζωικής Νάξου, σε συνεργασία με τοπικούς κτηνιάτρους καθώς και ζωόφιλους από τη Γερμανία που αγαπούν και επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί.
Με την ακούραστη συνδρομή των κτηνιάτρων κ.κ. Δημήτρη Βασαλάκη, Μαρίας Δανέζη (από τη Σαντορίνη, εθελοντικά), Σοφίας Μαϊτού (εθελοντικά) και Στάθη Πιτταρά καθώς και την πολύτιμη βοήθεια όλων όσοι έπιασαν, μετέφεραν και φιλοξένησαν κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής τους τις γάτες, υλοποιήθηκε μια..... προσπάθεια για έλεγχο του υπερπληθυσμού τους με στόχο τη μείωση της συχνότητας εκδήλωσης ασθενειών αλλά και την εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα συμπαθή τετράποδα.

Συνολικά στειρώθηκαν 160 αδέσποτα (91 γάτες και 69 γάτοι) τόσο από τη Χώρα της Νάξου όσο και από τη Βίβλο, τις Μέλανες, το Φιλότι και τις περιοχές Αγγίδια, Στελίδα, Αγ.Άννα, Πλάκα, Κάπαρες και Αλυκό. Με την ευκαιρία αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, αυτό το έργο αποτελεί αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Η Φιλοζωική Νάξου θα ήθελε να απευθύνει δημόσια ιδιαίτερες ευχαριστίες στο ξενοδοχείο “Grotta Hotel” που φιλοξένησε τους εθελοντές και στον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό για την άμεση έμπρακτη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθειά της. Επίσης ευχαριστεί την κ. Lucretia Stewart για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του αυτοκινήτου της στους εθελοντές

Η Φιλοζωική Νάξου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :