Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2012

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στην Κρήτη και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, στις 6.40 το πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε απόσταση 244 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 48 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.
Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε........... ανακοινώσει ότι ο σεισμός σημειώθηκε 78 χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης και το μέγεθός του ήταν 5,2 Ρίχτερ.

Το πρωινό «ξύπνημα» του Εγκέλαδου είχε μακρά διάρκεια, δίχως όμως να προκαλέσει πανικό.

Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται ισχυρή.

Οι σεισμολόγοι δεν συνδέουν τον σημερινό σεισμό με τις δονήσεις που έχουν προκληθεί τελευταία στην περιοχή της Σαντορίνης και οι πρώτες εκτιμήσεις για το εστιακό βάθος του κάνουν λόγο για περίπου 30 χιλιόμετρα.

Από τον σεισμό μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές .
www.tanea.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΤΟΥ HAARP ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
ΠΕΡΙΕΡΓΟ.
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.